10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăTechBătălia electorală pe moșia lui Dragnea. Cine sunt adversarii baronului de Teleorman:...

Bătălia electorală pe moșia lui Dragnea. Cine sunt adversarii baronului de Teleorman: Consiliera lui Dacian Cioloș, Mara de la PNL și arhitectul Shere „Teleormobil” de la USR

Lista PNL pentru Camera Deputaților este deschisă în Teleorman de Mara Calista, fostă consilieră a premierului Cioloș, apropiată de liderul liberal Alina Gorghiu, dar și de vicepremierul Vasile Dîncu.

Ea va continua proiectul cadastrării gratuite, în care s-a implicat în timp ce lucra pentru Guvernul Cioloș, și va face o mare piață pentru legume și fructe în județ. Promite  împrumuturi și facilități pentru micile afaceri. În programul candidatei PNL figurează și un plan de susţinere a copiilor foarte buni, care provin din medii defavorizate pentru a avea acces la studii universitare.

Calista promite și asigurarea unei mese calde pentru elevi și naveta decontată integral. Candidata liberală își propune ca în fiecare dintre cele cinci zone importante ale judeţului să existe câte o Casă a medicului, care să ofere cetăţenilor acces la servicii medicale. Calista vorbește despre necesitatea unei „infuzii majore de investiții”, fără a oferi detalii. Ea reia promisiunile din programul de guvernare al PNL, vorbind despre o lege a salarizării bugetarilor, realizată de specialiști.

În schimb, Samuel Calotă, cap de listă la ALDE Teleorman pentru Senat, a identificat o soluție simplă.

„Vom aminti alegătorilor de realizările guvernului condus de domnul președinte Tăriceanu”, a declarat Calotă, potrivit presei locale.

Concret, el promite că primul proiect pe care îl va depune ca senator se va referi la eliminarea impozitului pe pensie. Deși Calotă este consilier parlamentar, nu pare să știe că Senatul a votat deja o lege privind eliminarea impozitării pensiilor.

USR, campanie atipică

Monotonia campaniilor tradiționale este spartă de USR, prin primul clasat pe lista pentru Camera Deputaților, arhitectul Șerban Marinescu. Acesta i-a adresat o scrisoare deschisă lui Dragnea. „Liviu, oamenilor le e frică de tine. Au ajuns din nou ca pe timpul lui Ceaușescu să le fie frică”, afirmă acesta. El acuză PSD că de 26 de ani nu a rezolvat problemele județului, unul dintre cele mai sărace din țară.

„PSD-ul știe doar să asfalteze pe acolo pe unde trece baronul. Și din păcate nu treci prin tot județul”, mai spune Şerban Marinescu.

Concluziile au fost trase după ce Shere, cum este botezat pe rețelele de socializare, a plecat prin județ cu un microbuz, botezat „Teleormobil”.

„Am cumpărat praz, ne-am împrietenit pe Facebook cu toată lumea și nu am mințit pe nimeni că o să le creștem pensiile”, povestește acesta pe rețeaua de socializare. 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă