Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ziua internațională a fericirii

Duminică este celebrată Ziua internațională a fericirii în întreaga lume

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 20.03.2016 - 11:37

Duminică este celebrată „Ziua internațională a fericirii” în întreaga lume, informează Agerpres.

Inițiativa de a marca o zi internațională a fericirii i-a aparținut lui Jayme Illien, consilier în cadrul ONU și membru al organizației Economiști pentru pace și securitate, un ONG afiliat la ONU. 

Unul din scopurile fundamentale ale zilei propuse de Jayme Illien este de a atrage atenția asupra unuia din marile mituri ale lumii contemporane, acela că fericirea umană crește proporțional cu succesul economic sau cu produsul intern brut al țărilor.

Inițiativa a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU prin Rezoluția 66/281 din 12 iulie 2012.

La 16 martie 2016, a fost făcut public un nou raport al ONU despre fericirea mondială, conform căruia Danemarca, Elveția și Islanda ocupă locurile fruntașe în acest top. România ocupă locul al 71-lea în clasamentul țărilor cu cei mai fericiți oameni dintr-un total de 156 de state listate. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...