10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSzigetul din Crangasi

Szigetul din Crangasi

Duminica seara si-a inchis portile festivalul international Coke Live, ce i-a avut ca protagonisti pe Macy Gray, The Pussycat Dolls, The Prodigy, Vanilla Ice, The Rasmus, The Cult, Incubus, precum si importanti artisti si trupe romanesti: Iris, Vita de Vie, Simplu, Vama, Directia 5, Zob, Luna Amara etc. Mii de tineri pasionati de muzica au trait la Bucuresti experienta adevarata de festival, asa cum se intampla peste hotare. O atmosfera incendiara, la propriu si la figurat.
Timp de trei zile, pe o caldura toropitoare, Insula Lacul Morii din Cartierul Crangasi a gazduit unul dintre cele mai asteptate festivaluri – Coke Live, care a combinat muzica de buna calitate cu atmosfera incendiara a festivalurilor in aer liber. Doua scene, zeci de trupe, un cort cu muzica dance, camping, patinoar au atras zilnic pe Lacul Morii mii de tineri, dornici de distractie. Participantii au avut la dispozitie atat terase pentru mancare si bautura, cat si zona VIP, puncte de informare si cort cu acces la Internet. In zona de tarm din imediata apropiere a Insulei, pe langa scena mica, participantii la festival au avut la dispozitie teren de camping, cu toate dotarile necesare. Tot aici s-au desfasurat spectacole de teatru, expozitii de grafica si fotografie. Intre doua concerte, tinerii s-au relaxat cu un masaj profesionist sau cu un tatuaj temporar, au jucat foosball si fotbal, au creat grafitti-uri, iar amatorii de senzatii tari s-au plimbat cu balonul cu heliu.

Recital de exceptie Macy Gray
Pe toata durata evenimentului, peste 1000 de oameni au asigurat permanent buna desfasurare a festivalului. Insula a gazduit scena mare a festivalului, un montaj realizat in premiera in Romania, "main-stage"-ul Coke Live Festival masurand peste 300 mp. Sistemul de sonorizare a ajuns la 300.000 W, cu "exces" de ultrabasi cerut de The Prodigy. Vineri, 22 iunie, dupa concertul celor de la Simplu, Macy Gray, artista cu un timbru inconfundabil, a sustinut, timp de o ora, in fata a peste 3.000 de spectatori, un recital live de exceptie. Aflata intr-o dispozitie de zile mari, Macy a interpretat, alaturi de orchestra sa si de cele doua vocaliste, piesele care au facut-o celebra. Macy Gray este cunoscuta drept o artista versatila, succesele sale ca interpreta de soul, neo soul, actrita si compozitoare, dar si ca producator muzical, recomandand-o drept una dintre vedetele incontestabile ale inceputului de mileniu. Au urmat apoi fetele de la The Pussycat Dolls, care au oferit spectatorilor mai mult o imbinare de imagine si miscare decat muzica, multi dintre cei prezenti la festival afirmand ca este o diferenta enorma intre piesele din studio si cele cantate pe scena. Cele sase componente ale trupei au cantat hit-uri precum "Don’t Cha", "Stickwitu", "Buttons", "I Don’t Need A Man" sau "Wait A Minute".

Prodigy a adunat peste 8.000 de spectatori
Cea de-a doua seara de festival a adunat pe Insula Lacul Morii peste 8.000 de spectatori, dornici sa-i vada si sa-i asculte pe cei de la The Prodigy. Lumea a inceput sa se stranga in numar mare cu putin inainte de concertul englezilor, care a inceput dupa ora 22. Ziua de festival a debutat inca de ora 12, cu recitaluri ale trupelor Danger, Grimus, Trooper, E.M.I.L., De Shifer, KUMM, ZOB, Iris, Backyard Babies, care au incalzit atmosfera pentru mult asteptatul concert The Prodigy. Sunetul puternic si violenta membrilor trupei i-au incitat pe tineri, care au cantat si au dansat pe vechile piese The Prodigy. Stilul trupei este greu de clasificat, fiecare album reprezentand o noua era in evolutia sa. De la inceputul initial ca "tripped out hardcore rave" cu melodii consacrate ca "Your Love" si "Out of space", pana la dance "No Good", usor spre rock "Their Law" si melodii punk-like precum "Fuel my Fire", The Prodigy continua sa surprinda. Seara s-a incheiat cu alte doua recitaluri, Vanilla Ice si Tom Novy. Vanilla Ice, rapperul care a facut furori la inceputul anilor ‘90 si al carui album de debut l-a transformat in milionar, a facut show pe scena Coke Live. El a oferit romanilor o surpriza, interpretand ceea ce si-a dorit dintotdeauna: rock. Pe tot parcursul recitalului sau, Vanilla Ice a stropit spectatorii cu apa minerala si nu s-a limit doar la atat, aruncand cu sticlele spre public. Timp de o ora, in jur de 15 sticle de apa au zburat de pe si catre scena.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă