9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste 2000 de artiști la Festivalul Insulei Dunării din Viena

Peste 2000 de artiști la Festivalul Insulei Dunării din Viena

Weekendul acesta, între 27 și 29 mai, Insula Dunării din Viena va găzdui cea de-a 31-a ediție a celui mai mare festival european în aer liber, la care intrarea este gratuită. Pe  Insula Dunării vor fi montate 11 scene, pe care vor urca 2000 de artiști. Evenimentul va cuprinde în total 600 de ore de program. 

Programul festivalului încearcă să satisfacă gusturi cât mai diferite. Pe lângă concerte de muzică pop, rock, rap, muzică electronică, indie rock, dar și muzică tradițională austriacă, vor fi organizate și activități sportive și programe pentru copii.

În ceea ce privește programul muzical, cap de afiș al actualei ediții vor fi nume precum Macy Gray, The Commodores, Rita Ora, CRO, Kosheen sau Rea Garvey – fostul solist al trupei „Reamonn”. Vineri, între orele 22:30 și 23:30, este programat de asemenea concertul trupei românești „Moonlight Breakfast”.

Cei interesați de activitățile sportive pot participa la programele de fitness, pot juca volei pe nisip, pot face cățărări pe un perete de 15 metri înălțime, pot asista la un spectaculos Mountainbike Freestyle Show sau, pentru și mai multă adrenalină, pot sări de la 10 metri pe o imensă saltea pneumatică (Bagjump).

Pentru a ajunge și a pleca de la festival, vizitatorii sunt sfătuiți să folosească mijloacele de transport în comun, care pe parcursul celor trei zile vor circula la intervale mai scurte decât de obicei. Pe Insula Dunării se ajunge foarte ușor cu metroul, care în weekend circulă în Viena și noaptea, dar la fel de bine se poate merge cu bicicleta sau chiar pe jos, având în vedere că special pentru acest eveniment podul Floridsdorf va fi închis traficului pe timpul serii. 

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă