19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialCuplul Stroe şi Vasilache, omagiat la Teatrul de Revistă

Cuplul Stroe şi Vasilache, omagiat la Teatrul de Revistă

Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” a găzduit recent spectacolul  extraordinar “Alo, Aici  e  Stroe!”, dedicat aniversării a 100 de ani de la naşterea actorului N. Stroe şi a 80 de ani de la debutul cuplului Stroe şi Vasilache, informează instituţia într-un comunicat de presă.

 

Florin Piersic, Horaţiu Mălăele, Horia Moculescu, Cristina Deleanu Şi Eugen Cristea, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, Cristina Stamate, Adrian Enache, Ana Maria Donosa, Liliana Mocanu, Cristian Simion, Nae Alexandru şi Daniela Cristea, alături de maestrul de ceremonie Eugen STROE, fiul actorului omagiat N.Stroe, au ţinut să sărbătorească pe scena Sălii Savoy cel mai iubit cuplu comic al perioadei interbelice.

N.Stroe (1905-1990) şi Vasile Vasilache (1907-1944 – a murit în timpul bombardamentului asupra Bucureştilor din 4 aprilie!) şi-au legat numele şi notorietatea şi de emisiunea “Ora veselă” care se transmitea la Radio Bucureşti în fiecare duminică de la ora 14.30. Prima emisie a avut loc pe 9 ianuarie 1929, iar de-atunci nimeni nu a mai uitat refrenul: “Alo, alo, aici e radio / Stroe şi Vasilache, lache, lache…” . Puţini sunt aceia care ştiu că cei doi au jucat şi au realizat şi un filmul „Bing Bang” (1934) – film sonor, printre cele mai vechi păstrate în întregime  şi primul film muzical românesc.  Apoi, în 1935, au mai realizat şi filmul „Ora veselă”. Au jucat la Teatrele Alhambra, Atlantic, Cărăbuş, N.STROE fiind cel care a dat  numele Teatrului satiric-muzical “Constantin Tănase”.

Printre şlagărele scrise şi compuse de N.STROE este suficient să ne amintim de “Trurli Trurli”, “Du-mă acasă, măi tramvai”, “Morăriţa”, “Ninge, ninge” sau “Dragoste, poveste veche”.

La finalul spectacolului a avut loc lansarea cărţii  „STROE şi VASILACHE. APLAUZE” semnată de Eugen Stroe . Cartea a fost lansată în acest week-end şi la Biblioteca “Ioan C.Stoican” din comuna băcăuană Răcăciuni, locul unde s-a născut actorul N.Stroe şi unde Casa de Cultură îi poartă numele. Eugen Stroe a avut parte de două surprize: înmânarea unei fotocopii a certificatului de naştere a lui N.Stroe şi acordarea Titlului şi Diplomei de Cetăţean de Onoare al comunei Răcăciuni.

Cele mai citite

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...
Ultima oră
Pe aceeași temă