10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCum să-ți organizezi din timp vacanța de Revelion (P)

Cum să-ți organizezi din timp vacanța de Revelion (P)

Se spune că omul gospodar îți face vara sanie și iarna car, așa că acum, când concediile sunt pe terminate, ar fi bine să începi să plănuiești ce vei face la trecerea dintre ani. E, probabil, cea mai importantă și mai așteptată petrecere din an, când domnii îmbracă costume elegante, iar doamnele îți etalează rochiile alese cu grijă. Ca să ai timp suficient pentru a pune planurile cap la cap și să nu fii nevoit să alegi doar din ce a rămas neocupat, îți recomandăm să urmărești sfaturile de mai jos.

Alege o destinație interesantă

Și anul acesta, poți găsi oferte pentru Revelionul 2018 din abundență, pe toate gusturile și pentru toate buzunarele. Dacă îți place căldura și încă nu te-ai săturat de ea, poți opta pentru o mini-vacanță într-o zonă exotică, unde temperaturile trec de 25 de grade Celsius, în vreme ce România încearcă să iasă de sub nămeți. Vei putea avea parte de o experiență unică, vei vedea locuri și oameni cel puțini interesanți și vei gusta din mâncăruri tradiționale din acele zone. Pozele cu care te vei întoarce din vacanță îi va face geloși pe toți prietenii tăi, iar amintirile vor fi de neprețuit.

Caută un transport rentabil

Știm cu toții că cea mai rapidă și mai sigură cale de transport este avionul. Ajungi în câteva ore în orice destinație din Europa și într-o zi pe alte continente, cu tot cu escale. Caută din timp bilete, ca să nu le plătești la suprapreț. După ce ai achiziționat online biletele de avion, e bine să cauți în localitatea de destinație o firmă de unde poți închiria o mașină, ca să te poți deplasa mai ușor și să apuci să vizitezi cât mai mult cu putință. Nu îți recomandăm să mergi cu autoturismul propriu, pentru că s-ar putea să ai probleme tehnice, care apar câteodată din senin, și punem pariu că preferi să faci orice altceva în vacanță, decât să schimbi piesele care s-au stricat la mașină. Prețul mediu este unul foarte accesibil și scapi de griji.

Plătește vacanța în rate

Pentru că o plată eșalonată s-ar resimți mai puțin, când vine vorba de cheltuielile tale, e bine să vorbești cu agenția de turism cu care vrei să pleci în vacanța de Revelion și să negociezi o plată în mai multe rate, dacă nu există această posibilitate ca opțiune standard. Iar cum după o vară plină, am cam rămas cu toții fără economii, te poți bucura că există firme de la care poți lua bani cu împrumut pentru nevoile tale personale. În felul acesta, cu cât te apropii mai mult de ziua în care vei pleca în excursie, cu atât vor rămâne mai puțini bani de achitat.

Fă-ți planurile din timp și pune-ți toate visele în bagaje, ca să începi Anul Nou cu dreptul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă