10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialActorul Nicolae Niţescu, sărbătorit la 80 de ani pe scena Teatrului 'Constantin...

Actorul Nicolae Niţescu, sărbătorit la 80 de ani pe scena Teatrului ‘Constantin Tănase’

Actorul Nicolae Niţescu va fi sărbătorit vineri, la 80 de ani, la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase“, potrivit unui comunicat de presă.

Tot vineri, pe scena teatrului vor fi acordate şi trofeele anuale “Mihai Maximilian” de către Fundaţia “Stelar”, condusă de actorii Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, festivitate ce va fi urmată de spectacolul “Revista Revistelor”.

Fost artist al Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, Nicolae Niţescu a fost primul solist român premiat la un festival internaţional de muzică uşoară organizat în Polonia, în 1963. Şlagărul său “Of, inimioară!” a stârnit ropote de aplauze şi pe scena celebrului Friedrichstadtpalast din Berlin.

Nicolae Niţescu a împlinit în noiembrie 80 de ani şi aniversează şi 60 de ani de carieră pe scena Teatrului de Revistă.

“Sunt un om care şi-a făcut datoria faţă de patrie şi care aşteaptă să i se împlinească anumite idei pe care le are. Cred că generaţii şi generaţii de români au asociat numele meu cu muzica melodioasă, pentru că încă de copil mi-a plăcut să interpretez melodii romantice. Am fost şi sunt un sentimental prin excelenţă. Încă din liceu am început să cânt. Mi-a plăcut să cânt şi să ascult cântăreţii buni. Muza mea a fost un cântăreţ francez. (…) Prima melodie imprimată la radio a fost un marş sportiv. A urmat o melodie compusă de Marius Mihail – ‘Parcă ne-am cunoaşte de când lumea’. (…) Privind în urmă, mă mulţumesc că nu am trecut prin viaţă fără rost. De multe ori mă întâlneşte lumea pe stradă şi mă felicită pentru muzica mea”, spune actorul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă