15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSemne clare că flirtează cu tine

Semne clare că flirtează cu tine

Flirtul este de obicei un act inocent care adesea ne confirmă sau ne reconfirmă că încă îl avem pe „vino-ncoace”. Ne dă un plus de încredere şi în fond este un lucru pe care toată lumea îl face. Adesea flirtul este atât de subtil, încât nici nu ne dăm seama că s-a întâmplat. Un studiu publicat în Communication Research sugerează că oamenii nu sunt atât de pricepuţi în a-şi da seama când cineva flirtează cu ei. În comparaţie cu bărbaţii, femeile sunt chiar mai nepricepute când vine vorba despre acest aspect. Sunt câteva semne care trădează un flirt inocent, trebuie doar să îţi dai seama de ele.

1. Corpul lui este îndreptat către tine

Umerii lui sunt îndreptaţi către tine şi se apleacă în direcţia ta? Psihologul Barbara Greenberg afirmă că oamenii îşi poziţionează corpul în direcţia în care vor să meargă. Dacă poziţia lui este semi îndreptată către uşă, lasă-l să plece, înseamnă că nu e foarte interesant. În schimb, dacă are o poziţie corporală frontală în timp ce vorbeşte cu tine, e un semn clar că te place.

2. Se cam fâstâceşte

Este un semn clar! Gândeşte-te la situaţiile în care ai avut emoţii; te jucai cu părul, dădeai din picior sau ţi se împleticea limba. Cam aşa stă situaţia şi cu flirtul. Când ne place de cineva avem emoţii şi apar anumite comportamente involuntare. Femeile îşi răsucesc părul sau îşi aranjează fusta, în timp ce bărbaţii au tendinţa de a se lăuda pe sine, relatează Greenberg.

3. Găsiţi lucruri în comun

De cele mai multe ori, flirtul este scurt şi se termină cu un zâmbet, o glumă sau un număr de telefon. Dacă există un punct comun pe care îl descoperiţi, sunt şanse foarte mari ca interesul să crească şi să ducă spre mai mult.

4. Menţine sau prelungeşte contactul vizual

Contactul vizual este cel mai important element din procesul de flirt. Cum altcumva să îţi dai seama dacă eşti plăcut de cineva dacă nu prin privirile insistente? Un bărbat se uită la tine mai mult de câteva secunde, numai dacă te place. Aşadar, îţi poţi face curaj să îl abordezi.

5. Îşi ridică subtil sprânceana

Consilierul de relaţii, Christie Hartman, îţi dă un indiciu pentru a descoperi când un bărbat flirtează cu tine. Dacă acesta îşi ridică o sprânceană, după care repede o coboară, este un semn clar că îi place ceea ce vede. Nu te-ai fi gândit, nu?

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă