Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, este revoltată de alocația prea mare primită de un părinte, la patru luni după ce alocația a fost blocată

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a criticat, sâmbătă, alocația pentru copil primită de un tată din județul Sibiu.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.05.2017 - 21:30

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a criticat, sâmbătă, alocația pentru copil primită de un tată din județul Sibiu. 

Ciudat este faptul că această alocație a fost primită în anul 2016 și a fost blocată în ianuarie 2017, dar ministrul Lia Olguța Vasilescu se revoltă pentru această situație în luna mai.

Revolta ministrului Vasilescu, exprimată sâmbătă pe Internet, a fost generată de un mesaj postat vineri pe Facebook. Mesajul de vineri era un link de la un articol dintr-un ziar central, care se referea la o alocație pentru copil în valoare de 35.000 de euro lunar - sumă record pentru România.

Doar că articolul care demasca alocația record datează din septembrie 2016, iar după aceea plata alocației a fost sistată. Din ianuarie 2017, alocația a fost recalculată, pentru acest copil, la suma de 1064 de lei pe lună.


Citește și: Autoritățile din Sibiu au sistat plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului de 35.000 de euro lunar - cea mai mare din România

Cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului din România, de 35.000 de euro lunar, a fost sistată, după ce reprezentanţii ANAF nu au regăsit, la control, suma pe care beneficiarul din Sibiu a declarat-o şi în baza căreia s-a realizat decizia de impunere.


Chiar dacă situația e rezolvată de patru luni, ministrul Lia Olguța Vasilescu acuză această problemă, sâmbătă, printr-o postare pe Facebook.

"Nu e singurul care primește 35 000 euro indemnizație de creștere copil! Știți câți ani trebuie sa contribuie un astfel de tătic care primește timp de doi ani, lunar, o suma de 100.000 lei? 200 de ani!!! Și unii spun ca merita astfel de indemnizații pentru ca "au cotizat destul la stat". N-am auzit pe nimeni care sa fi muncit 2400 de luni, adică 200 de ani, cât sa acopere cuantumul unei astfel de indemnizații!", scrie Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Ministra Muncii nu oferă niciun exemplu concret legat de asemenea alocații uriașe, cu excepția celei din anul 2016, care a fost blocată încă de acum patru luni.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...