13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăAlegeri 2016Autoritățile din Sibiu au sistat plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului de 35.000...

Autoritățile din Sibiu au sistat plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului de 35.000 de euro lunar – cea mai mare din România

Cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului din România, de 35.000 de euro lunar, a fost sistată, după ce reprezentanţii ANAF nu au regăsit, la control, suma pe care beneficiarul din Sibiu a declarat-o şi în baza căreia s-a realizat decizia de impunere, informează sâmbătă Mediafax.

Potrivit unui mesaj trimis de către Liciniu Lupu, părintele care a beneficiat de cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului din România, în valoare de 35.000 de euro, declaraţiile sale de venituri au fost redactate într-un moment în care nu se punea problema ca indemnizaţia de creştere a copilului să nu mai fie plafonată.

“Declaraţiile mele de venituri pentru anii 2010-2015 au fost redactate de personal contabil de specialitate într-un moment în care nu se punea problema ca indemnizaţiile de creştere a copilului să nu mai fie plafonate. Toate declaraţiile mele de venituri au fost conforme realităţii şi mi-am achitat integral şi la timp toate taxele şi impozitele datorate statului român. Acestea au reprezentat sume importante. În baza acestor venituri fiscalizate mi s-a stabilit indemnizaţia”, arată Liciniu Lupu.

Bărbatul adaugă că nu doreşte să se refere la “abuzuri ale ANAF”, însă “a crede că eu am dat declaraţii false fără să-mi reproşeze cineva ceva şi fără să existe un dosar în acest sens este un atentat la minima inteligenţă a opiniei publice”.

La începutul lunii septembrie anul trecut, cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului din România, de 35.000 de euro, a fost suspendată temporar, pentru efectuarea unor verificări ale veniturilor declarate de beneficiar, după care plata a fost efectuată. Bărbatul care încasează cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului din România a depus cererea în luna iulie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă