17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecial5 motive pentru care să îţi iei un câine

5 motive pentru care să îţi iei un câine

Motivele pentru care alegi să îţi iei un câine pot fi diferite dar trebuie să recunoşti că odată ce ai avut un câine nu mai poţi trăi fără. Nu numai că este un prieten loial şi nu te dezamăgeşte niciodată dar îţi poate ridica moralul în zilele negre. De ce ar trebui să ai un câine?

1. Te menţine în formă

Vrei sau nu, un câine te obligă să faci mişcare. Trebuie să îl scoţi de două ori pe zi şi să mergi cu el la plimbare, indiferent dacă eşti obosit sau nu. Dacă ai un câine mai activ şi zvăpăiat, fii convins că va trebui să ţii pasul cu el. În felul acesta, faci sport într-un mod distractiv.

2. Te face să râzi

Câinii fac tot felul de prostioare care ne fac să zâmbesc sau chiar să râdem. Cunoaştem toate înregistrările video cu animale de companie care ne aduc zâmbetul pe buze. S-a demonstrat că râsul are o multitudine de efecte benefice asupra organismului, aşa că nu mai sta pe gânduri şi ia-ţi un câine.

3. Viaţă socială mai activă

Există o comunitate a oamenilor iubitori de animale, în special de câini, la care vei adera din prima clipă în care ai un căţeluş. Când ai un câine, interacţiunea cu oamenii este semnificativ mai mare. Dacă îţi vei plimba câinele în acelaşi loc, te vei împrieteni cu stăpânii altor câini cu care poţi lega prietenii interesante.

4. Rezistenţă la alergii

Persoanele care locuiesc în casă cu câinii, în special copiii, vor fi mai puţini afectaţi de către alergii pe parcursul vieţii.

5. Vei fi mai fericit

Interacţiunea cu animăluţul de companie, te ajută să fii mai optimist şi este un remediu mai bun decât cel medicamentos în cazul depresiei. De asemenea, cei care au un câine sunt oameni mai sociabili, deschişi şi feriţi de depresii.

Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU

  1. […] un clips care se fixează pe partea superioară a smartphone-ului, cu scopul de a păstra atenția câinelui tău în timp ce îi faci o poză. Poate fi în formă de os sau o jucărie haioasă care […]