10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDiete de vedete

Diete de vedete

Cu siguranţă te-ai întrebat cum reuşesc vedetele să îşi menţină greutatea ideală şi să arate tot timpul fabulos. De cele mai multe ori, secretul lor nu stă în tratamentele corporale scumpe, ci într-o alimentaţie sănătoasă, echilibrată şi foarte mult sport. Indiferent de dietele pe care le ţin celebrităţile, regulile de bază sunt aceleaşi: multe fructe şi legume, cât mai puţine grăsimi şi dulciuri şi alcool consumat doar ocazional.

 

Madonna şi dieta macrobiotică

Regimul celebrei cântăreţe se bazează pe consumul mâncărurilor cât mai puţin procesate şi gătite prin metode tradiţionale. Sunt recomandate cerealele integrale, precum orezul brun, pastele, legumele, produsele din soia, algele, peştele, fructele, nucile şi seminţele. Sunt permise şi băuturile slab alcoolizate.

Anumite legume, precum roşiile sau vinetele, trebuie evitate. Nu ai voie să foloseşti cuptorul cu microunde, iar alimentele, obligatoriu organice, trebuie mâncate şi mestecate încet.

“Dieta macrobiotică înseamnă să primeşti cât mai mult de la viaţă prin mâncare. Aleg mâncărurile simple: peşte, cereale, salată, şi uneori mai mănânc pâine prăjită cu gem de căpşuni, deşi nu este permis în regim”, a spus Madonna, într-un interviu cu Larry King.

Heidi Klum şi dieta David Kirsch

Una dintre regulile de bază ale dietei lui Heidi Klum este numită “ABCDEF”, acronim în limbă engleză pentru mâncărurile care trebuie evitate: alcool, pâine, alimente cu amidon, lactate, dulciuri, fructe şi grăsimi.

Heidi Klum a pierdut kilogramele accumulate în timpul sarcinii cu ajutorul acestui regim. A renunţat la mâncărurile preferate, de tip fast food, şi la îngheţată. “Nu a fost o dietă de înfometare, dar a trebuit pur şi simplu să spun nu alimentelor interzise. Am fost uimită de felul în care corpul meu s-a transformat”, a spus Klum.

Cheryl Cole şi dieta grupelor de sânge

Regimul se bazează pe faptul că substanţele din mâncare reacţionează diferit în organism, în funcţie de grupa sanguină. Grupa O trebuie să aibă o alimentaţie bogată în carne, celor din grupa A li se recomandă multe fructe şi legume, persoanele cu grupa B trebuie să aleagă cât mai multe produse lactate, iar cei din grupa AB au cea mai lejeră dietă, formată atât din fructe, legume, cât şi lactate sau carne slabă.

Una dintre celebrităţile care a descoperit beneficiile acestei diete este cântăreaţa britanică Cheryl Cole. “Sunt atentă la ce mănânc, dar nu ca să slăbesc, ci ca să mă simt bine. Am aflat de dieta grupelor de sânge şi de atunci am foarte multă energie. Singura problemă este că nu pot renunţa la zahăr, deci din când în când mănânc un baton de ciocolată”, a spus Cole.

Eva Mendes şi dieta “5 Factor”

“5 Factor” este un regim lejer, fără numărarea caloriilor, carbohidraţilor, măsurarea porţiilor sau exerciţii fizice extenuante. Trebuie să faci sport timp de 25 de minute, de cinci ori pe săptămână şi să ai cinci mese sănătoase pe zi. În plus, ai voie să mănânci tot ce îţi place, o dată la şase zile.

“Dieta mi-a schimbat viaţa. Nu numai că mă simt mai bine ca oricând, dar acum pot să mă bucur şi de micile plăceri vinovate, cum ar fi o pizza, fără să îmi fie temă de kilogramele în plus. Acest lucru mă face fericită”, a spus actriţă actriţa americană Eva Mendes.

Beyonce şi dieta cu limonadă

Pentru cel puţin zece zile, cei care urmează această dietă nu au voie să mănânce nimic, doar să bea un amestec detoxifiant, cu suc proaspăt de lămâie, sirop de arţar, piper şi apă filtrată, fără fluor. Consultul medical este însă obligatoriu înaintea începerii curei, pentru că presupune un regim drastic şi o scădere foarte rapidă în greutate, care poate fi periculoasă pentru sănătate.

Beyonce a slăbit nouă kilograme pentru rolul din filmul “Dreamgirls” cu această dietă. “Nutriţionistul mi-a spus că singură modalitate de a slăbi repede este cu limonadă. Nu recomand nimănui acest regim, decât dacă este absolut necesar, şi cu monitorizare medicală permanentă. Există alte modalităţi mai sănătoase de a pierde kilogramele în plus”, a spus ea.

Jessica Simpson şi dieta South Beach

Dieta se bazează pe indicele glicemic, care clasifică mâncărurile în funcţie de zahărul conţinut, pentru un echilibru sănătos între carbohidraţi şi grăsimi. Alimentele foarte procesate, dulciurile şi băuturile dulci sunt interzise.

“Am încercat şi alte diete, dar simţeam că mă privez de anumite plăceri. Apoi am descoperit South Beach, care este mai mult un stil de viaţă. Am renunţat complet la zahăr, dar mănânc multe cereale şi fructe şi mă simt plină de energie”, a spus cântăreaţa şi actriţa Jessica Simpson, adeptă a acestei diete.

Bill Clinton şi regimul vegan

Regimul vegan exclude toate alimentele de provenienţă animală: carnea, lactatele, branzeturle, ouăle şi chiar mierea. Studiile au descoperit că o astfel de dietă, fără colesterol, te scapă rapid de kilogramele în plus. Veganii consumă foarte multe fructe şi legume, dar şi cereale. Regimul are foarte mulţi adepţi, fiind considerat un stil de viaţă şi chiar o credinţă.

Bill Clinton, fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, a început recent un regim vegan. Cunoscut pentru preferinţele sale faţă de mâncarea de tip fast food, fostul şef de stat recunoaşte că îi este greu să se adapteze noii alimentaţii şi că uneori mai mănâncă peşte, nu doar hrană vegetală.

“Încă din 1986, sute de oameni care au avut o dietă bazată pe plante, fără nici un strop de colesterol, au observat că organismele lor s-au vindecat singure- arterele li s-au curăţat, iar depozitele de grăsime sau calciu din jurul inimii au dispărut. 82% dintre persoanele care au încercat dieta au avut rezultate spectaculoase, şi vreau să văd dacă va funcţiona şi pentru mine”, a spus Clinton, care a suferit în februarie o operaţie pe cord deschis, din cauza unei artere coronare blocate.

Jennifer Aniston şi dieta săracă în carbohidraţi

În timpul regimului poţi mânca brânză, carne, grăsimi, unele legume verzi, evitând zahărul, făina albă, carbohidraţii şi legumele bogate în amidon. Cei care ţin această dietă spun că mănâncă atât cât doresc din mâncărurile permise şi reuşesc să slăbească sau să îşi menţină greutatea ideală.

Jennifer Aniston, actriţa din serialul “Prietenii tăi” este unul dintre adepţii convinşi ai acestei diete, iar silueta sa a convins milioane de fani să încerce acelaşi regim, pentru a scăpa de kilogramele în plus. Aniston şi-a schimbat obiceiurile alimentare, a făcut yoga şi mult sport pentru a ajunge la greutatea pentru care multe femei din toată lumea o invidiază. “Înainte mă înfometam şi intrasem într-un cerc vicios al dietelor de slăbit, din care nu mai puteam ieşi. Acum mănânc în general cam tot ce îmi doresc”, a spus Aniston.

Jessica Biel şi dieta echilibrată

Alimentaţia echilibrată presupune consumul alimentelor din cele trei grupe- proteine, carbohidraţi şi grăsimi, la fiecare masă, în proporţii egale. În plus, porţiile trebuie să aibă o mărime normală, iar mâncarea de tip fast food trebuie evitată.

“Mănânc sănătos toată săptămâna, dar îmi aleg o zi în care să mă răsfăţ, de obicei duminică, şi atunci mănânc tot ce îmi doresc. Trebuie să faci asta, altfel o iei puţin razna”, a spus Jessica Biel.

Mariah Carey şi dieta cu mese mici

Regimul presupune cinci mese pe zi, în cantităţi reduse, în general borcănele cu mâncare pentru bebeluşi. Alimentele permise sunt carnea slabă, legumele şi fructele. Dieta menţine glucoza din sânge la un nivel normal şi accelerează metabolismul.

Una dintre vedetele care urmează constant acest regim este Mariah Carey, a cărei alimentaţie conţine multe supe şi peşte. “Nu mănânc îngheţată sau grăsimi, dar îmi plac la nebunie aromele, deci nu mă mulţumesc doar cu pui şi morcovi. Îmi place la nebunie pizza, dar mănânc foarte rar, pentru că încerc să fiu disciplinată”, a spus ea.

Vanessa Hudgens şi controlul porţiilor

Adepţii acestui regim mănâncă absolut tot ce îşi doresc, inclusiv dulciuri şi fast food, dar în cantităţi reduse. Marele avantaj este că nu te simţi privat de plăcerea de a consuma mâncărurile preferate.

Vanessa Hudgens, adolescenta din filmele “Highschool musical” îşi menţine silueta cu această dietă. “Mănânc cantităţi mici de mâncare, de şase ori pe zi. Este singura dietă care funcţionează în cazul meu. De fiecare dată când am încercat sa reduc carbohidraţii sau să mănânc mai multe proteine nu am reuşit decât să mă îngraş câteva kilograme”. Şi Adriana Lima se menţine în formă măsurându-şi porţiile. “Pe parcursul zilei, micşorez din ce în ce mai mult cantitatea de mâncare”, a spus ea.

Amanda Seyfried şi dieta cu alimente crude

Regimul presupune consumul mâncărurilor neprocesate, preferabil organice, şi cel puţin 75% din cantitate nu trebuie să fie gătită, pentru că alimentele crude conţin mult mai multe enzime esenţiale bunei funcţionări a organismului decât cele gătite. Printre mâncărurile premise se numără fructele, proaspete sau deshidratate, legumele, nucile, seminţele, cerealele, sucuri proaspete de fructe, lapte de cocos.

“Este o dietă intensă şi oarecum oribilă, dar care dă rezultate. Ieri la prânz, de exemplu, am mâncat doar spanac şi nişte seminte”, a spus actriţa americană Amanda Seyfried, care a început recent să ţină acest regim de slăbire.

Renee Zellweger şi dieta Zone

Regimul constă într-o alimentaţie echilibrată formată din carbohidraţi (40%), grăsimi (30%) şi proteine (30%). Fiecare masă ar trebui să respecte această regulă, pentru ca producţia de insulină să funcţioneze normal şi astfel, greutatea să se menţină în limitele dorite. În plus, o masă nu ar trebui sa aibă mai mult de 500 de calorii, iar o gustare 100, şi consumul de sare trebuie redus la minimum.

Renee Zellweger a slăbit cu dieta Zone după ce, pentru rolul din filmul “Jurnalul lui Bridget Jones”, a fost nevoită să se îngraşe peste 10 de kilograme. “Mâncam şase pizza pe zi, trei ciocolate, multe sendvişuri şi beam shake-uri pentru îngrăşare. În plus, nu mai făceam deloc sport. Când am vrut să slăbesc, am reînceput exerciţiile fizice şi am redus numărul de calorii. Nu-mi place mâncarea grasă, de obicei mă mulţumesc cu spanac şi un albuş de ou la prânz. Nu beau alcool şi nu mănânc dulciuri”, a spus Zelweger.

Elena David
Elena Davidhttp://elena-david
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă