30.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtiințăChina respinge acuzația NASA care spune că va cuceri Luna

China respinge acuzația NASA care spune că va cuceri Luna

China a respins luni ca fiind o calomnie iresponsabilă un avertisment al șefului NASA, care a afirmat că China ar putea „prelua” Luna ca parte a unui program militar, spunând că a cerut întotdeauna construirea unei comunități de națiuni în spațiul cosmic.

China a accelerat ritmul programului său spațial în ultimul deceniu, punând accentul pe explorarea Lunii. China a efectuat prima sa aterizare pe Lună fără echipaj în 2013 și se așteaptă să lanseze rachete suficient de puternice pentru a trimite astronauți pe Lună spre sfârșitul acestui deceniu, scrie Reuters.

„Suntem foarte îngrijorați de faptul că China aterizează pe Lună și spune: ‘Acum este a noastră și nu vă băgați'”, a declarat Bill Nelson, administratorul NASA, pentru ziarul german Bild, într-un interviu publicat sâmbătă.

Șeful agenției spațiale americane a declarat că programul spațial al Chinei este unul militar și că China a furat idei și tehnologii de la alții.

„Nu este prima dată când șeful Administrației Naționale Aeronautice și Spațiale a SUA ignoră faptele și vorbește iresponsabil despre China”, a declarat Zhao Lijian, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

„Partea americană a construit în mod constant o campanie de defăimare împotriva eforturilor normale și rezonabile ale Chinei în domeniul spațiului cosmic, iar China se opune cu fermitate unor astfel de remarci iresponsabile.”

China a promovat întotdeauna construirea unui viitor comun pentru omenire în spațiul cosmic și s-a opus înarmării acestuia și oricărei curse a înarmării în spațiu, a mai spus el.

NASA, în cadrul programului său Artemis, intenționează să trimită o misiune cu echipaj pe orbita Lunii în 2024 și să efectueze o aterizare cu echipaj în apropierea polului sudic lunar până în 2025.

China plănuiește misiuni fără echipaj la polul sud al Lunii în acest deceniu.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Șoșoacă, executată de ANAF: În loc să achite, inventează dușmani – VIDEO

ANAF începe executarea silită a Dianei Șoșoacă pentru neplata mai multor obligații la bugetul de stat, a anunțat, luni, Lucian Heiuș, președintele instituției. „Doamna Şoşoacă...

ASF anunță stabilizarea pieței RCA după dispariția City Insurance

Piața RCA confirmă, după prima jumătate a anului 2022, că a reușit să depășească efectele dispariției City Insurance S.A., fostul lider din domeniu, anunță Autoritatea...

Cât de deschise sunt firmele din România la trendul global cage-free?

Tot mai mulți consumatori și tot mai multe firme refuză să consume, respectiv să folosească ori să vândă ouă marcate cu cifra 3 și...
Ultima oră
Pe aceeași temă