Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vizionarul designer britanic Terence Conran a decedat la vârsta de 88 de ani

Designerul britanic Terence Conran, al cărui lanț Habitat a ridicat standaredele mobilierului de înaltă calitate și a articolelor de uz casnic în anii șaizeci, a murit sâmbătă la vârsta de 88 de ani.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 12.09.2020 - 17:26

Conran „a murit liniștit astăzi” la impunătoarea sa casă de țară din afara Londrei, a declarat familia sa într-un comunicat, aclamându-l ca „un vizionar care s-a bucurat de o viață și o carieră extraordinare”.

Născut în suburbiile Londrei în 1931, Conran și-a început cariera producând și vândând mobilier înainte de a deschide restaurante în capitală și de a lansa lanțul Habitat în 1964.

Rețeaua a făcut modele elegante accesibile claselor de mijloc, iar lui Conran i s-au atribuit mobilierul cu design inovativ plat, cu ani înainte ca gigantul suedez Ikea să cucerească lumea.

În 1989, Conran a fondat Muzeul Designului la Londra.

„Terence Conran a avut un rol esențial în reproiectarea Marii Britanii de după război și moștenirea sa este imensă”, a spus directorul muzeului, Tim Marlow. „Este venerat de generații de designeri, de la Mary Quant și David Mellor la Thomas Heatherwick și Jony Ive”, a adăugat el.

Citește totul despre:

Comentarii