Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Un vaccin românesc împotriva Covid ar putea fi pe piață în anul 2021

Institutul OncoGen din Timișoara continuă studiile pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva Covid-19, într-un proiect derulat împreună cu Institutul Cantacuzino din București.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 28.06.2020 - 22:41

Proiectul denumit „Dezvoltarea unui vaccin peptidic profilactic pentru COVID-19 bazat pe epitopi recunoscuți de sistemul imun – DECODE” este coordonat de prof. dr. Virgil Păunescu și este derulat de Institutul OncoGen din Timișoara în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București, anunță site-ul Timis Online.

Proiectul a primit o finanțare de 3.500.000 de lei și se va derula pe o perioadă de 18 luni la Timișoara și la București.

"Dacă lucrurile vor merge bine, dacă reușim, probabil la anul va fi pe piață acest vaccin. Am ales varianta spray-ului intranazal", a precizat prof. dr. Virgil Păunescu.

OncoGen este singura instituție din estul Europei care se află pe lista Organizației Mondiale a Sănătății ca având în testare un vaccin împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2.

Comentarii