Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Remediul pentru infertilitate! Molecula care permite spermatozoizilor să se fixeze pe ovule, identificată de cercetători

Oamenii de ştiinţă din Hong Kong au anunţat, vineri, că au identificat şi izolat molecula care permite spermatozoizilor să se fixeze pe ovule, o descoperire care ar putea să devină foarte utilă în tratamentul ...

Share

maria cocuți 0 comentarii

26.08.2011 - 15:16

Oamenii de ştiinţă din Hong Kong au anunţat, vineri, că au identificat şi izolat molecula care permite spermatozoizilor să se fixeze pe ovule, o descoperire care ar putea să devină foarte utilă în tratamentul contra infertilităţii, informează Mediafax.

Savanţii de la Universitatea din Hong Kong au descoperit o moleculă din structura învelişului exterior al ovulului, denumită sialyl-LewisX (SLeX), care acţionează ca un lipici, ajutându-i pe spermatozoizi să rămână lipiţi de ovule.

"Acest studiu oferă un răspuns instructiv la o întrebare de bază despre fertilizarea la om: cum poate un spermatozoid să se fixeze pe un ovul? Este o primă etapă care ar trebui să ne conducă spre alte descoperiri", a declarat William Yeung, profesor de obstetrică şi ginecologie şi unul dintre autorii studiului.

Identificarea acestei molecule va permite determinarea acelor pacienţi a căror infertilitate rezultă din absenţa acestei substanţe. Tratamentul se va face prin injectarea directă a spermatozoidului în ovul.

Rezultatele acestui studiu, care a demarat în 2009, vor fi aplicate în studii clinice în următorii doi ani.

Studiul a fost realizat în colaborare cu alţi cercetători, precum cei de la Imperial College din Marea Britanie, Academia Sinica din Taiwan şi de la Universitatea Missouri din Statele Unite ale Americii.

Potrivit datelor oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, aproximativ 15% dintre cuplurile din lume se confruntă cu probleme de fertilitate.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...