15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialRemediul pentru infertilitate! Molecula care permite spermatozoizilor să se fixeze pe ovule,...

Remediul pentru infertilitate! Molecula care permite spermatozoizilor să se fixeze pe ovule, identificată de cercetători

Oamenii de ştiinţă din Hong Kong au anunţat, vineri, că au identificat şi izolat molecula care permite spermatozoizilor să se fixeze pe ovule, o descoperire care ar putea să devină foarte utilă în tratamentul contra infertilităţii, informează Mediafax.

Savanţii de la Universitatea din Hong Kong au descoperit o moleculă din structura învelişului exterior al ovulului, denumită sialyl-LewisX (SLeX), care acţionează ca un lipici, ajutându-i pe spermatozoizi să rămână lipiţi de ovule.

“Acest studiu oferă un răspuns instructiv la o întrebare de bază despre fertilizarea la om: cum poate un spermatozoid să se fixeze pe un ovul? Este o primă etapă care ar trebui să ne conducă spre alte descoperiri”, a declarat William Yeung, profesor de obstetrică şi ginecologie şi unul dintre autorii studiului.

Identificarea acestei molecule va permite determinarea acelor pacienţi a căror infertilitate rezultă din absenţa acestei substanţe. Tratamentul se va face prin injectarea directă a spermatozoidului în ovul.

Rezultatele acestui studiu, care a demarat în 2009, vor fi aplicate în studii clinice în următorii doi ani.

Studiul a fost realizat în colaborare cu alţi cercetători, precum cei de la Imperial College din Marea Britanie, Academia Sinica din Taiwan şi de la Universitatea Missouri din Statele Unite ale Americii.

Potrivit datelor oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, aproximativ 15% dintre cuplurile din lume se confruntă cu probleme de fertilitate.

Cele mai citite

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă