NASA a descoperit zece planete stâncoase, asemănătoare Pământului, pe care s-ar găsi apă

NASA a anunţat că a descoperit 219 planete noi cu ajutorul telescopului Kepler, iar zece dintre acestea au o dimensiune apropiată de aceea a Terrei și ar putea avea pe ele apă în stare lichidă.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

20.06.2017 - 15:07

NASA a anunţat că a descoperit 219 planete noi cu ajutorul telescopului Kepler, iar zece dintre acestea au o dimensiune apropiată de aceea a Terrei și ar putea avea pe ele apă în stare lichidă, informează ziarul The Independent.

Specialiști din mai multe țări au participat, luni, la Centrul de Cercetare Ames, al NASA, la o conferință pe tema noilor planete dintre care unele ar putea oferi condiții de viață.

Cele 219 noi planete fac parte din constelaţia Cygnus. Zece dintre ele par a fi stâncoase, ca și Terra, și se rotesc în jurul stelelor la o distanţă optimă pentru a găzdui viața. Distanța optimă este cea la care apa în formă lichidă se poate aduna pe suprafaţa unei planete stâncoase.

Potrivit NASA, între anii 2009 şi 2013, telescopul Kepler a analizat peste 200.000 de stele pentru a găsi planete care orbitează în jurul lor.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...