Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Salvamont și STS construiesc un sistem de comunicațiii pentru zone izolate

Salvamont și STS continuă dezvoltarea noului sistem de radiocomunicaţii digitale pentru asigurarea comunicaţiilor în zonele izolate ale României, a anunțat, joi, Salvamont România.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.01.2020 - 12:12

Sistemul urmează a asigura apelurile de urgență în zonele izolate ale României, care nu sunt acoperite de alte sisteme de comunicații sau de reţelele de telefonie mobilă.

"Implementat în anul 2019 la nivelul a 21 de judeţe, sistemul a fost testat de către salvamontişti, rezultatele obţinute fiind de excepţie privind calitatea semnalului şi acoperirea teritorială mai ales în zonele montane. Sistemul permite vizualizarea, pe monitoarele calculatorului sau ale terminalului mobil, locaţia sau deplasarea în teren a salvatorului, conectarea staţiei automat pe cel mai bun releu, precum şi interconectarea cu sistemele de radiocomunicaţii existente utilizate de elicopterele SMURD şi de celelalte echipaje ale agenţiilor de intervenţie în situaţii de urgenţă", precizează o postare de pe pagina de Facebook a Salvamont România.

Comentarii

loading...