Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Microsoft, înfrânt de virusul Duqu

Microsoft a declarat că hackerii au exploatat o eroare în sistemul de operare Windows, necunoscută anterior, pentru a infecta computerele cu virusul Duqu, despre care experţii spun că va reprezenta în ...

Share

Andrei Stanca 0 comentarii

03.11.2011 - 16:24

Microsoft a declarat că hackerii au exploatat o eroare în sistemul de operare Windows, necunoscută anterior, pentru a infecta computerele cu virusul Duqu, despre care experţii spun că va reprezenta în curând cea mai mare mare ameninţare cibernetică, relatează Daily Mail.

„Muncim din greu pentru a rezolva această problemă şi vom oferi clienţilor noştri o versiune îmbunătăţită a sistemului de operare", a declarat Microsoft marţi.

Ştirile despre Duqu au apărut în octombrie, atunci când producătorul de software de securitate Symantec a declarat că a descoperit un virus ciudat care conţine un cod similar celui al Stuxnet, cu ajutorul căruia a fost spart programul nuclear iranian.

Guvernele şi specialiştii din întreaga lume concurează pentru a descoperi secretele virusului Duqu. O analiză recentă arată că virusul a fost creat de un grup de hackeri ultra-specializaţi, pentru a pune bazele unor atacuri asupra infrastructurii critice, precum centralele electrice, rafinăriile petroliere şi conductele de petrol.

Detaliile cu privire la modul în care Duqu a ajuns pe computerele infectate au apărut marţi pentru prima dată, după ce Microsoft a dezvăluit legăturile sale cu virusul.

În mod independent, cercetătorii companiei Symantec cred că virusul a fost trimis ţintelor prin intermediul unor e-mailuri care conţineau documente Word infectate. Dacă destinatarul deschidea documentul word, hackerul putea prelua controlul computerului şi putea intra în reţeaua organizaţiei pentru a se propaga şi a vâna diferite date, a declarat cercetătorul Symantec, Kevin Haley.

El a declarat că o parte din codul sursă utilizat în cazul Duqu este similar cu cel folosit în cazul Stuxnet, o armă cibernetică foarte eficientă care a afectat centrifugele pe care Iranul le utilizează pentru îmbogăţirea uraniului.

„Acest aspect sugerează trei posibilităţi: ori atacatorii care au creat Stuxnet au oferit codul celor care au creat Duqu, ori au permis ca acesta să fie furat, ori sunt aceiaşi hackeri care au creat Duqu", a declarat Haley.

„Credem că ultima variantă este cea corectă", a continuat el.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...