15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialIdeo lansează un nou Photoshop pentru design interactiv

Ideo lansează un nou Photoshop pentru design interactiv

Acum câteva luni Facebook a lansat un cod open-source numit Origami, care permite designerilor să creeze și să testeze interfețe de utilizator fără a fi nevoiți să știe niciun pic de programare.

Acum, Ideo a lansat o continuare gratuită. Firma de design se numește Avocado, și se bazează pe funcționalitatea Origami-ului, creând un instrument și mai rapid de prototipare UX. "Ne-am dorit să construim Avocado ca să fie util pentru designerii noștri și apoi ne-am gândit să îl scoatem pe piață pentru a vedea dacă este util și pentru alții", explică directorul de design Chris Nyffeler.

Dacă Origami oferă blocuri de Lego pentru o interfață prototipală, Avocado oferă kituri de Lego pe deplin formate. "Noi nu vrem să reinventăm componentele de la zero de fiecare dată", explică creatorul Avocado, designerul de interacțiune Ideo și inginer de software, Marco Triverio.

Pentru Ideo, Avocado a fost o extensie naturala a procesului de prototipare rapidă. Firma de design este dependentă de post-it-uri și schițarea ideilor pentru a ajunge la cel mai bun design. Avocado a fost o modalitate de a rafina rapid prototiparea firmei – pentru a crea echilibrul între rapid și drăguț.

Origami se bazează pe software-ul vechi Apple – Quartz Composer, iar Avocado pe Origami. Avocado conține câteva componente de interfață a utilizatorului comune care fac prototipuri mai rapid. Printre acestea: o interfață de tip carusel, care creează un cadru pentru fotografii pe care le poți glisa la stânga și la dreapta, și animații jucăușe, care sar și pulsează, care sunt extrem de populare printre interfețe.

Fiecare model – numit un "patch" – este la fel de ușor de implementat ca și cum ai trage și da drumul pe desktop-ul Quartz Composer-ului. De acolo, adaugi fișierele media (cum ar fi imaginile) pe care vrei să le manipulezi, și folosești controalele (cursoare și butoane) pentru a optimiza intensitatea și nuanța animației de bază. "Puteți coda animația, dar ar trebui să înțelegeți transformările 2D și 3D", spune Triverio, referindu-se la înțelegerea profundă a geometriei necesare pentru a anima bine în cod. "Avocado rezumă complexitatea din spatele creării unei astfel de animații și vă oferă controale simple. "

Creația rezultată nu este o aplicație reală, dar este o machetă detaliată a unei interfețe care ar putea funcționa. În acest sens, proiectele Avocado sunt la jumătatea distanței dintre machete post-it și aplicații codificate pe deplin funcționale. Acestea sunt menite să verifice sau repete un concept înainte de a investi în construirea unui software.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă