12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialGalaxy Note II, lansat în România. Vezi cum arată şi care sunt...

Galaxy Note II, lansat în România. Vezi cum arată şi care sunt specificaţiile tehnice

Samsung Electronics România a lansat, pe piaţa din România, noul GALAXY Note II, în cadrul Galei celei de-a 12-a ediţii Internetics.

Primul Samsung Galaxy Note a şters limitele dintre tablete şi smartphone-uri – prea mare pentru un telefon, prea mic pentru o tabletă.  Cei de la Dell au încercat să intre pe această piaţă cu dispozitivul Dell Streak dar au eşuat. Mulţumită stylusului S-Pen, Galaxy Note a fost un real succes.

Galaxy Note II funcţionează pe Android, Jelly Bean 4.1, are un un display HD Super AMOLED de 5,5 şi o versiune optimizată de S Pen. Şi procesorul  a fost îmbunătăţit de la 1,4 GHz dual-core la 1,6 GHz dual-core.

Prezentat în premieră în cadrul evenimentului Samsung Mobile Unpacked, la IFA Berlin, noul GALAXY Note II urmează succesul primului Note.

„Samsung continuă să îmbogăţească experienţele utilizatorilor, iar GALAXY Note II reprezintă rezultatul eforturilor noastre şi, totodată, o continuare a promisiunii de a oferi publicului produse actuale care se aliniază stilurilor de viaţă ale utilizatorilor din ziua de astăzi.” a declarat Sorin Manea, Telecom Division Manager în cadrul Samsung Electronics România.

„Suntem încântaţi să oferim consumatorilor români un dispozitiv inovator care să le permită să îşi eficientizeze sarcinile şi să îşi dezvăluie creativitatea.”

Funcţii avansate ale S Pen şi S Note

Plecând de la specificaţiile primului Note, Samsung a reproiectat S Pen-ul pentru o experienţă optimizată. Acesta este mai lung, mai subţire cu un design ergonomic ce permite un control sporit. Utilizatorii au parte de mai multă precizie, confort la utilizare, apropiindu-se de experienţa naturală a scrisului de mână.

Butonul dedicat S Pen ajută la identificarea intenţiilor utilizatorilor în momentul apăsării acestuia. Funcţia Easy Clip face posibilă sublinierea şi decuparea conţinutului direct de pe ecran, precum şi salvarea şi distribuirea acestuia. Mai mult, utilizatorii pot edita decupajul folosind alte culori, umbre sau chiar introdcând propriul scris de mână.

O altă funcţie inovatoare este Idea Visualizer ce permite crearea de ilustraţii prin scrierea de mână a mesajelor-cheie în S Note. Astfel sunt generate ilustraţii conforme cu notiţele. Datorită acestei opţiuni, utilizatorii se pot exprima şi pot vizualiza ideile într-o manieră mai creativă şi inovatoare.

Multitasking

Odată cu Note II, multitasking-ul capătă o cu totul nouă dimensiune. Acesta este prevăzut cu o serie de funcţii avansate care permit o utilizare eficientă şi productivă.

Funcţia Air View permite, cu ajutorul S Pen-ului, previzualizarea conţinutului din email, S Note, S Planner, galeriile foto şi video. Astfel, utilizatorii pot accesa informaţiile mai uşor, fără tranziţii ale ecranului.

Samsung a extins conceptul ‘Pop up play’ prin noua funcţie Popup Note care permite utilizatorilor să deschidă instant aplicaţia S Note, oriunde pe ecran, ca fereastră pop-up. În timpul unui apel telefonic, la activarea S Pen-ului, aplicaţia S Note se deschide automat pentru ca utilizatorul să poată nota rapid un mesaj.

Opţiunea Quick Command permite activarea rapidă a aplicaţiilor des folosite, prin intermediul S Pen-ului. Această opţiune se activează atunci când utilizatorul glisează vertical ecranul cu butonul dedicat al S Pen-ului apasat. Utilizatorii pot introduce marcaje predefinite pe tabela de comandă sau pot înregistra un marcaj unic ce le permite accesul rapid. 

În plus, prin intermediul opţiunii Screen Recorder, utilizatorii pot înregistra o secvenţă de acţiuni pe care le fac pe ecran, precum modul de funcţionare a unei aplicaţii, şi o pot trimite mai departe prietenilor.

Camera

GALAXY Note II este dotat şi cu o cameră principală de 8 Megapixeli şi una secundară, frontală, de 1,9 megapixeli, ce permite înregistrarea video HD. Printre funcţiile inovatoare ale camerelor se numără Buddy Photo Share, Burst Shot şi Best Photo, regăsite şi la smartphone-ul GALAXY S III. Folosind S Pen, utilizatorii pot să îşi personalizeze fotografiile prin inserarea de notiţe pe spatele imaginii. Notiţele Foto scrise de mână (Handwritten Photo Notes) pot fi transmise în format jpg.

Preţul în România pleacă de la 600 de euro, adică vreo 2700 de lei.

Specificaţiile Samsung GALAXY Note II

Reţea

 3G: HSPA+ 21Mbps (HSDPA 21Mbps / HSUPA 5.76Mbps)

Procesor

 Procesor 1.6 GHz quad-core

Display

 5,5″ HD Super AMOLED (1,280 x 720)

SO

Android 4.1 (Jelly Bean)

Cameră

Principală (Spate): 8 Megapixel Auto Focus Camera cu LED Flash, BSI

Secundară (Faţă): 1.9 Megapixel VT Camera, BSI

Best Photo, Best Faces, Low light shot

Video

Codec: MPEG4, H.263, H.264, VC-1, DivX, WMV7, WMV8, WMV9, VP8,

Format: 3GP(MP4), WMV(ASF), AVI, FLV, MKV, WebM

Full HD(1080p) Playback & Recording

Audio

Codec: MP3, OGG, WMA, AAC, ACC+, eAAC+, AMR(NB,WB), MIDI, WAV,

 AC-3, Flac

Music Player with SoundAlive

3.5mm Ear Jack

 

Funcţii optimizate pentru S Pen

S Pen Experience

– S Note, S Planner, Email cu scris de mână integrat

– S Pen Keeper

– Quick Command, Easy Clip, Photo Note, Paper Artist

Air View

Popup Note, Popup Play

Shape Match, Formula Match, Idea Visualizer

Funcţii de distribuire a conţinutului

Samsung AllShare Play & Control

Samsung AllShare Cast (WiFi Display) – Mirroring & Extension

Samsung AllShare Framework

S Beam

Funcţii şi servicii de conţinut

Samsung Apps

Samsung Kies /Samsung Kies Air

Samsung TouchWiz / Samsung L!ve Panel

Samsung Hub

–   Game Hub

– Learning Hub* / Music Hub* / Video Hub* / Media Hub*(US only)

Serviciul de comunicaţie mobilă Samsung ChatOn

Samsung S Suggest

Smart Stay, Direct Call, Screen Recorder, Quick Glance

Page Buddy/ Tag Buddy/ Word Buddy

Google Search, Google Maps, Gmail, Google Latitude
Google Play Store, Google Play Books, Google Play Movies
Google Plus, YouTube, Google Talk,
Google Places, Google Navigation, Google Downloads

 

Soluţii corporative disponibile

(la cerere)

 On Device Encryption (H/W)

Microsoft Exchange ActiveSync

VPN(F5, Cisco, Juniper)

MDM(Sybase Afaria, MobileIron, SOTI, Good)

CCX

VMware MVP

GPS

A-GPS

Glonass

Conectivitate

Bluetooth® v 4.0 (Apt-X Codec support) LE

USB 2.0 Host

WiFi 802.11 a/b/g/n (2.4 & 5 GHz), Wi-Fi HT40

Wi-Fi Direct

mHL

NFC

Senzor

Accelerometru, RGB Light, Busolă digitală, Proximitate, Giroscop, Barometru

Memorie

Memorie internă 16/32/64GB + 2GB (RAM)

microSD (până la 64GB)

Dimensiuni

80.5 x 151.1 x 9.4 mm, 180 g

Baterie

Baterie standard, Li-ion 3,100mAh

Cele mai citite

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă