Duster pentru piața străină

Compania Renault a prezentat cea mai recentă versiune a faimosului model Duster, al cărui principal atu în segmentul SUV rămâne un excelent raport preț - calitate.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.07.2019 - 17:32

Cea mai recentă variantă a renumitului automobil Duster a fost pusă în vânzare la data de 8 iulie a.c., în India. Aici mașina se numește Renault Duster – nu Dacia Duster, întrucât numele Dacia este rezervat pieței din România.

Potrivit presei locale, în India, noul Duster se vinde cu prețuri între 799.000 și 1.250.000 de rupii (de la 10.400 la 16.200 de euro), ceea ce menține automobilul Duster în fruntea clasamentului modelelor SUV din punctul de vedere al raportului preț–calitate (principalii concurenți ai lui Duster fiind, în India, Ford EcoSport, Maruti Suzuki S-Cross și Hyundai Creta).

Prețurile cele mai mici sunt pentru variantele Duster pe benzină, iar cele mai mari sunt pentru variantele Diesel și cu transmisie 4x4. Renault Duster 2019 se vinde în următoarele variante de motorizare: 1,5 litri/106 CP/benzină; 1,5 litri/85 CP/Diesel; 1,5 litri/110 CP/Diesel.

Față de versiunea de anul trecut, Renault Duster 2019 se remarcă prin direcție mai ușor manevrabilă, izolare fonică superioară și suspensie îmbunătățită. Dar cu aceste excepții, partea mecanică a lui Duster nu a suferit modificări.

În schimb, se remarcă un facelift exterior, nu doar din motive estetice, ci și pentru a pregăti trecerea la modelele anului 2020, când în India ar urma să se aplice norme mai dure privind siguranța pietonilor, în cazul unui impact cu un autovehicul. În partea frontală, Renault Duster 2019 are modificări la bara de protecție, la capotă și la masca radiatorului, iar lămpile spate sunt cu LED.

 

Android Auto și Apple CarPlay

Pentru siguranța șoferului și a pasagerilor, Renault Duster 2019 are în dotarea standard airbaguri frontale, ABS cu EBD, senzori de parcare și avertizor pentru punerea centurii de siguranță la locurile din față. Echipamentul ESP (controlul electronic al stabilității) este disponibil pentru versiunile mai scumpe.

Duster 2019 deține un sistem infotainment cu ecran touchscreen de 7 inch, compatibil cu Android Auto și cu Apple CarPlay, conectat la un ansamblu audio cu șase difuzoare.

Pentru a individualiza modelul 2019, Renault Duster se oferă, acum, și în două nuanțe noi, denumite Caspian Blue și Mahogany Brown.

Comentarii