Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Convorbirile deținuților prin telefonul mobil vor fi bruiate

Guvernul Orban a aprobat un proiect de lege care va permite blocarea comunicațiilor prin telefonul mobil în interiorul penitenciarelor.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

27.05.2020 - 23:33

Proiectul de lege este elaborat de Ministerul Justiției și prevede utilizarea unor sisteme destinate blocării convorbirilor purtate, prin intermediul telefoanelor mobile, de deţinuţii aflați în interiorul penitenciarelor cu persoane din afara acestora.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Justiţiei, acest proiect urmează să modifice Legea 374/2013 privind utilizarea sistemelor destinate blocării şi întreruperii radiocomunicaţiilor în perimetrele unităţilor din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Proiectul de lege urmăreşte să actualizeze cadrul legal, astfel încât autorităţile statului să aibă la dispoziţie mijloace eficiente de împiedicare a radiocomunicaţiilor nelegale dintre deţinuţi şi terţe persoane.

Comentarii