Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

BlackBerry a dat în judecată Facebook. Mark Zuckerberg ar fi încălcat brevete deja înregistrate

BlackBerry a dat în judecată Facebook, susținând că aplicaţiile Messenger, WhatsApp şi Instagram, îi încalcă drepturile de proprietate intelectuală protejate de mai multe brevete înregistrate.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

07.03.2018 - 07:58

Funcţiile pe care BlackBerry pretinde că Facebook, compania fondată de Mark Zuckerberg, le foloseşte în aplicaţiile sale fără a avea drept acoperă partea de securitate, unele caracteristici ale interfeţei grafice, dar şi mai multe opţiuni ce ţin de funcţionalitate propriu-zisă a acestora.

Generarea cheilor de criptare, afişarea pictogramelor numerice pentru a evidenţia notificările, etichetarea persoanelor în poze, autocompletarea textului în căsuţa de căutare şi oprirea notificărilor pentru o conversaţie sunt câteva dintre caracteristicile vizate de proces. Cel mai probabil, cele două companii vor ajunge la o înţelegere. Ori Facebook va fi de acord să plătească pentru brevetele deţinute de BlackBerry, ori va găsi nişte brevete proprii pentru care să iniţieze propriul proces pentru a anula acţiunea celor de la BlackBerry.

Nu este pentru prima oară când o companie aflată pe o pantă descendentă sau care încearcă să se reinventeze, apelează la orice mijloace de finanţare, inclusiv acest gen de procese. Au făcut-o Yahoo! cu Facebook în 2012 și Nokia cu Apple în 2016.

Comentarii

loading...