14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportVosganian, propus de liberali pentru MEC

Vosganian, propus de liberali pentru MEC

Delegatiile PNL si PD au terminat negocierile privind impartirea mandatelor ramase libere dupa retragerea PC de la guvernare. Conform comunicatului remis presei, liberalii au primit portofoliul ministerului Economiei si Comertului, iar democratii vor imparti cu UDMR sase mandate de secretari de stat si 11 functii din companiile si agentiile nationale.

Presedintele Traian Basescu i-a somat, ieri la pranz, pe liberali si democrati, sa rezolve pana la ora 14:00 problema de la MEC.

Dupa mai putin de o ora si jumate de discutii, acestia au cazut la un acord si au decis ca: PNL preia portofoliul Ministerului Economiei si Comertului; PD preia posturile de secretari de stat si conducerile Agentiilor/ Autoritatilor ramase libere prin retragerea reprezentantilor PC, pe care le va negocia cu UDMR; Functia de ministru de stat care a fost ocupata de PC revine PD, care nu va face nicio nominalizare pentru acest post; PD va sustine candidatul PNL pentru functia de ministru al Economiei si Comertului in procesul de validare in Parlament.
Dupa ora 16.00, Guvernul a remis la randu-i un comunicat de presa, prin care a anuntat nominalizarea lui Vosganian pentru functia de ministru si a trimis deja o solicitare spre presedintii camerelor Parlamentului.

Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă