33.4 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSportVosganian: Iniţiativele Ministerului Dezvoltării şi Turismului sunt destul de năzbâtioase

Vosganian: Iniţiativele Ministerului Dezvoltării şi Turismului sunt destul de năzbâtioase

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian afirmă că, în opinia sa, iniţiativele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului sunt destul de “năzbâtioase”, preocuparea acestui minister fiind să lanseze proiecte noi ca să mai ia “ciubucuri din studii de fezabilitate şi licitaţii”.

Varujan Vosganian a făcut aceste afirmaţii, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, referindu-se la suma de patru miliarde de euro pentru proiecte locale pe care o propune Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului despre care a spus că este o farsă, transmite corespondentul Mediafax.

“Să ceri oamenilor de afaceri să gireze cu banii lor sau eventual cu garanţii bancare acţiuni pe care Guvernul viitor să le plătească din 2013 este o formulă cu totul stranie şi care nu a mai fost utilizată niciodată. Această formulă în care bei şi mănânci şi îi ceri ospătarului să plătească masa de alături este o formulă batjocoritoare”, a spus Vosganian.

Vosganian a menţionat că a avut o întânire, joi, cu unii oameni de afaceri care erau extrem de nedumeriţi şi îi cereau garanţii că statul va plăti toţi aceşti bani.

“Am spus că nu putem da astfel de garanţii mai ales că, în general, iniţiativile MDRT sunt destul de năzbâtioase şi singura lor preocupare este să lanseze proiecte noi ca să mai ia ciubucuri din studii de fezabilitate şi licitaţii”, a spus Vosganian.

Senatorul PNL a menţionat că el însuşi a oprit un astfel de proiect prin care MDRT voia să facă locuinţe pentru profesori.

“Am întrebat dacă nu cumva acolo unde vor să le facă şcoala nu este în paragină. Am dat câteva exemple din colegiul meu de şcoli rămase neterminate în care copiii învaţă ca la oţelărie, în schimburi. Sunt 800 de şcoli neterminate, dar noi facem săli polivalente”, a spus Vpsganian.

El a adăugat că că aşa se va întâmpla şi cu aceste drumuri care vor începe.

“Oamenii de afaceri nu vor mai avea bani să le termine. Preţurile din 2013 nu vor mai semăna cu cele de astăzi, iar primarii care vor veni nu vor mai recunoaşte iniţiativele primarilor care au fost şi vom cădea într-o ruşine totală”, a explicat Varujan Vosganian.

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a participat, joi seara, la lansarea proiectului “10 pentru Bistriţa” al organizaţiei municipale PNL Bistriţa cu care liberalii vor să câştige alegerile locale în 2012.

 

Cele mai citite

Mai multe trenuri înregistrează întârzieri

Mai multe trenuri înregistrează astăzi întârzieri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile ce au condus la căderi de copaci în gabaritul căii ferate şi la...

Trei persoane transportate la spital, după un conflict spontan în Tulcea

Trei persoane au fost transportate la spital în urma unui conflict spontan care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în Tulcea,...

Ce prevede legea salariului minim european

Guvernul a aprobat Legea privind stabilirea salariilor minime europene, prin care se asigură transpunerea în legislația națională a Directivei (UE) 2022/2041 din 19 octombrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă