19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportVocea Rusiei: „Dan Voiculescu, ultimul mogul, va dispărea de pe scena politică“

Vocea Rusiei: „Dan Voiculescu, ultimul mogul, va dispărea de pe scena politică“

Numele fondatorului Partidului Conservator, Dan Voiculescu, este tot mai vehiculat atunci când se aduce în discuţie arestarea directorului general al Antena Group. Ultimii care au analizat modul în care acest dosar instrumentat de DNA s-ar putea răsfrânge asupra viitorului politic şi financiar al lui Voiculescu sunt jurnaliştii de la Vocea Rusiei, un canal media extrem de activ şi în perioada crizei politice de la Bucureşti de anul trecut.

Comentariul apărut ieri pe portalul radioului apropiat de Kremlin se intitulează „Requiem pentru Antena 3 şi «mogulul» Dan Voiculescu“. El apare în contextul în care directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost arestat preventiv pentru şantaj, iar numele lui Dan Voiculescu a apărut în stenograme ale DNA.

„Presiuni în arest“

„Este clar că ţinta finală a atacului DNA nu este directorul Antena 1, ci Dan Voiculescu. Schema atacului este simplă, banală şi eficientă. Sorin Alexandrescu va fi supus unor presiuni inimaginabile în perioada în care va sta în «beciurile» justiţiei «independente» binecuvântate de coabitatorii Ponta & Băsescu. Mai mult ca sigur, ca metode de presiune vor fi folosite ameninţările, şantajul şi perspectiva de a petrece 7 ani după gratii“, scrie jurnalistul. El arată că lui Sorin Alexandrescu îi va fi greu să nu vorbească despre şeful său, iar „scopul final este crearea unui dosar penal pentru Dan Voiculescu. Indiferent de cât de aberantă sau ilogică va fi «mărturia» semnată de Alexandrescu, DNA o va folosi pentru distrugerea trustului. Atât Dan Voiculescu, cât şi Camelia Voiculescu vor fi ţinte în dosar“.

În articol se vorbeşte şi despre faptul că este puţin probabil ca cei de la Antena Group să se bucure de un real sprijin intern şi internaţional: „În cazul cel mai bun, câţiva politicieni europeni vor face un apel la respectarea drepturilor presei şi nimic mai mult. În cazul cel mai rău, toţi factorii de decizie europeni sau americani vor spune poveşti despre «independenţa justiţiei». O să iasă lumea în stradă cu sutele de mii pentru a-şi apăra vedetele? Improbabil“.

Elementul Ciutacu

În sprjinul scenariului potrivit căruia „«Antenele» şi Dan Voiculescu vor fi «terminaţi»“ este comportamentul lui Victor Ciutacu“. Iar explicaţia jurnalistului este că „dacă acest profesionist a decis să «părăsească nava» în ciuda inerentelor dificultăţi şi costuri de imagine, înseamnă că nava este condamnată să fie torpilată.“ Articolul insinuează că preşedintele şi premierul ar coabita şi în terminarea politică a lui Voiculescu.

„Marea eroare a lui Dan Voiculescu a fost decizia de a nu lupta până la capăt în vara anului 2012. Atunci ar fi avut alături 7,4 milioane de români, dar nu a avut curajul necesar. Acum, a rămas aproape solo în faţa tandemului Ponta & Băsescu care controlează atât serviciile, cât şi justiţia.

Jocul se apropie de un sfârşit tragic, dar previzibil. Poate, o capitulare dezonorantă îi va permite să rămână în libertate, dar în afara jocului politic.

Este destul de probabil că cei care controlează tandemul Ponta & Băsescu nu vor fi satisfăcuţi cu o capitulare şi vor dori ceva mai umilitor. Vae victis! Mai există şi o şansă pentru minuni, dar minunile necesită un curaj pe care Dan Voiculescu nu pare să-l aibă“, se încheie articolul. În schimb, politicienii români din arcul guvernamental se feresc să comenteze subiectul. Unul dintre ei este şi liberalul Mihai Voicu; el ne-a declarat că încă nu îşi dă seama dacă implicarea numelui lui Dan Voiculescu va avea repercusiuni asupra imaginii USL: „Nu avem destule informaţii la această oră. E o chestiune foarte neclară“.

La rândul său, premierul Victor Ponta a declarat că nu a fost şantajat nici de preşedintele Traian Băsescu, nici de Antena 3, precizând că afirmaţii de acest gen, făcute în media, care privesc activitatea Guvernului, vor conduce la o adresă către CNA, conform legii.

Cele mai citite

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...

Negociatorii Hamas sunt la Cairo pentru un armistițiu. Acolo se află și directorul CIA

Negociatori ai Hamas au mers la Cairo pentru discuții privind încetarea focului în Fâșia Gaza. Directorul CIA a ajuns și el la Cairo, relatează...

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...
Ultima oră
Pe aceeași temă