12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportVizita ministrului de Externe român în Iordania

Vizita ministrului de Externe român în Iordania

Şeful diplomaţiei române, Teodor Baconschi, a avut, duminică, întrevederi, în cadrul vizitei oficiale pe care a efectuat-o în Regatul Haşemit al Iordaniei, cu Taher Masri, preşedintele Senatului, Atef Al-Tarawneh, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, şi cu Prinţesa Reem Al-Ali, fondator şi preşedinte de onoare al Institutului Iordanian pentru Mass-Media şi Comunicare, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, citat de Agerpres.

La încheierea programului, ministrul Teodor Baconschi a mai avut întrevederi cu Khaled Al-Touqan, preşedintele Comisiei nucleare iordaniene, cu oameni de afaceri iordanieni şi oficiali reprezentând Camerele de Comerţ şi Industrie ale Iordaniei şi, respectiv, Asociaţia de Afaceri Europa-Iordania, precum şi cu reprezentanţii unor companii româneşti prezente pe piaţa iordaniană. Întâlnirile cu înalţii reprezentanţi ai Parlamentului iordanian au reconfirmat dorinţa părţilor de a intensifica dialogul la nivel parlamentar, întărirealegăturilor la nivelul societăţii civile şi a altor instituţii cu rol consultativ.

Totodată, au fost discutate teme de interes regional, cu precădere conflictul arabo-israelian, ministrul Teodor Baconschi evidenţiind decizia României de a acţiona ca “factor de încurajare” a eforturilor destinate reluării dialogului israeliano-palestinian, precum şi rolul stabilizator al Iordaniei în Orientul Mijlociu.

Întrevederea cu Prinţesa Reem Al-Ali, fondator şi preşedinte de onoare al Institutului iordanian pentru Mass-Media şi Comunicare, a permis abordarea unor teme privind formarea profesională a jurnaliştilor din cele două ţări, fiind aduse în discuţie posibilităţile de cooperare româno-iordaniană în acest domeniu, inclusiv pe palierul învăţământului de profil. De asemenea, şeful diplomaţiei române a exprimat aprecierea pentru activitatea Institutului, al cărui obiectiv principal constă în pregătirea, la cele mai înalte standarde profesionale, a jurnaliştilor iordanieni.

Potrivit comunicatului MAE, discuţiile ministrului Teodor Baconschi cu reprezentanţii mediului de afaceri iordanian şi român au evidenţiat multiplele posibilităţi de cooperare în domenii strategice precum energie, inclusiv cea nucleară, transporturi şi agricultură.

Cele mai citite

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...

Premieră la Londra: Sadiq Khan a fost reales primar al Londrei pentru a treia oară

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel primul edil al...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...
Ultima oră
Pe aceeași temă