11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportVideanu spune că există discuţii de tatonare între PDL şi PNL, dar...

Videanu spune că există discuţii de tatonare între PDL şi PNL, dar “mai mult în planul teritorial”

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat joi la B1TV că există discuţii de tatonare între PDL şi PNL în vederea refacerii Alianţei DA, dar mai mult în planul teritorial, el declarându-se totodată un susţinător al colaborării cu liberalii, informează NewsIn.

“Am susţinut, susţin şi voi susţine o colaborare cu PNL. Cred într-un Guvern de dreapta autentic, ca singura soluţie de a rezolva problemele României, cronice, care vin dinainte de 1989”, a declarat liderul PDL, la emisiunea 100%. Întrebat dacă există discuţii de tatonare pentru o refacere a Alianţei DA, Videanu a spus că aceste contacte există mai mult la nivelul organizaţiilor judeţene. “Să fiu sincer cu dvs, sunt, dar mai mult în planul teritorial, la nivelul organizaţiilor judeţene se discută pentru că este foarte important să rezolvi problema militanţilor, la nivelul organizaţiilor judeţene”, a arătat fostul ministru.

Liderul democrat-liberal a mai spus că nu exclude ca în PDL să aibă loc o discuţie despre o posibilă alianţă pre-electorală, fără a indica vreo preferinţă pentru un partid sau altul. “Noi avem o experienţă (negativă, n.r.) cu alianţele pre-electorale. Noi chiar aveam o decizie a PDL în trecut că nu mai facem niciun fel de alianţă pre-electorală, ci numai post-electorală. În momentul de faţă, lucrurile s-au mai schimbat. Nu exclud o discuţie, o analiză pe această temă în interiorul partidului”, a subliniat Videanu. El a ţinut să menţioneze că PDL nu stă atât de prost electoral pe cât îl prezintă sondajele. “În ultimele opt luni au avut loc alegeri locale în 26 de localităţi, printre care şi un municipiu. PDL a câştigat în 18 localităţi şi singurul municipiu, Rm. Vâlcea. În ciuda tuturor sondajelor de opinie. (…) Chiar dacă au fost luate măsuri dure, dar absolut necesare, în momentul de faţă, încet-încet, începem să recuperăm”, a mai afirmat pedelistul.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă