16.3 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportVictor Ponta, despre cardul de sănătate: Este un sistem modern, am lucrat...

Victor Ponta, despre cardul de sănătate: Este un sistem modern, am lucrat foarte mult cu cei de la SRI, STS

Premierul Victor Ponta a declarat că, cardul de sănătate este un sistem modern şi că în spatele „lobby-ului” făcut împotriva acestui document electronic stau alte interese, relatează Digi 24. 

„Este un proiect iniţiat de fostul Guvern, preluat în 2012 de noi, am lucrat foarte mult cu cei de la SRI, STS. Evident că ştiam că introducerea acestui card numai anul ăsta va aduce 250-300 de milioane de euro economii, bani care vor rămâne la sănătate. Dar pe de altă parte există un lobby împotriva acestui card”, a spus premierul Victor Ponta la Digi24.

Citește și: Medicii de familie, indignați de derapajele în folosirea cardului de sănătate 

În ceea ce privește cozile la cardurile de sănătate, Victor Ponta a precizat că oamenii au fost anunţaţi dinainte şi că inevitabil aşa se întâmplă „dacă vii în ultima zi”.

„Este imposibil ca un sistem să funcţioneze din prima. Ideea de a avea un card eletronic este o idee modernă, care ne va aduce mari economii. O să fac o analiză după primele săptămâni de la aplicare”, a precizat Ponta la Digi24, menţionând că având în vedere că există 14 milioane de beneficiari sistemul funcţionează.

Șeful CNAS, Vasile Ciurchea, a declarat luni, în contextul scandalului izbucnit după punerea în funcțiune a cardurilor de sănătate, că acestea pot fi folosite la orice farmacie. 

Citește și: Control la o policlinică din Capitală, după ce o pacientă a reclamat că i s-a refuzat consultația fără card 

Acesta a mai afirmat că există cazuri în care, atunci când s-a început tipărirea cardului de sănătate, pacientul să fi fost înregistrat la altă casă de sănătate. În această situație, pacientul respectiv va fi căutat pentru a i se înmâna cardul.

De asemenea, șeful CNAS a subliniat că deocamdată pot beneficia de servicii medicale și persoanele care nu au primit cardul de sănătate sau care l-au refuzat din diverse motive. 

Cele mai citite

Zelenski se precipită: Ucraina are nevoie de “o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina are nevoie de "o accelerare semnificativă" a livrărilor de armament de la partenerii săi...
00:01:33

Creștere alarmantă a persecuțiilor în Venezuela în contextul Alegerilor Prezidențiale, avertizează ONG-uri și Experți ONU

Un grup pentru drepturile omului și experți ai ONU au denunțat marți o "creștere alarmantă a disparițiilor forțate" în Venezuela înaintea votului prezidențial din...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...
Ultima oră
Pe aceeași temă