22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSportVictor Ponta a semnat decretul de numire a lui Cristian Buşoi la...

Victor Ponta a semnat decretul de numire a lui Cristian Buşoi la şefia CNAS

UPDATE: Premierul Victor Ponta a semnat decretul de numire a lui Cristian Buşoi la şefia Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, transmite Realitatea TV.

_ _ _ _

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi seara, că Doru Bădescu, şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi-a dat demisia, iar că în locul său va fi propus europarlamentarul Cristian Buşoi.

„Domnul Bădescu a înţeles că a greşit, şi-a prezentat demisia, iar mâine îl voi propune ca şef la CNAS pe europarlamentarul Cristian Buşoi”, a spus premierul.

Citeşte şi: Cine este Cristi Buşoi, propunerea lui Ponta la şefia CNAS

Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a transmis, miercuri, un comunicat de presă în care ataca Administraţia Prezidenţială pentru numirea lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al CNAS.

Mai exact, în comunicatul de presă, CNAS a susţinut că numirea lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al instituţiei “o gafă” a administraţiei prezidenţiale, “specifică organizaţiilor mafiote”, şi ameninţă că, până la retragere acesteia, CA nu se va întruni.

Citeşte şi: SCANDAL LA CNAS. Duţă: Presiunile sunt din partea celor care vor să se fure în continuare în sistemul de sănătate

Ca urmare a acestui comunicat, o serie de reacţii din mediul politic au fost declanşate. Astfel, Doru Bădescu, şeful CNAS a fost criticat pentru acuzaţia adusă Administraţiei Prezidenţiale, dar, în acelaşi timp, au existat voci care au susţinut poziţia CNAS cu privire la numirea lui Lucian Duţă.

De altfel, chiar premierul Victor Ponta a contestat numirea lui Lucian Duţă în Consiliul de administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Cu toate acestea, Ponta i-a atras atenţia directorului CNAS că tonul comunicatului pe care l-a transmis pe această temă este nepotrivit, iar pe viitor trebuie să folosească în viitor un limbaj instituţional adecvat.

Citeşte şi: Ponta contestă numirea lui Lucian Duţă în Consiliul de administraţie al CNAS

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat pe fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă drept membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din partea Administraţiei Prezidenţiale, scrisoarea de nominalizare fiind transmisă în data de 10 iunie. 

Lucian Duţă a fost preşedintele CNAS în perioada 2009-2012. În prezent, Duţă este membru în BPN al PDL şi preşedinte interimar al PDL Sector 1.

Citeşte şi: Băsescu l-a desemnat pe Lucian Duţă în CA al CNAS

 

Cele mai citite

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...

VIDEO. Julian Assange a fost eliberat

"Julian Assange este liber", părăsind Marea Britanie şi închisoarea de înaltă securitate de lângă Londra unde a fost încarcerat timp de cinci ani, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă