11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportVezi cine vrea să fie parlamentar de Bucureşti dar are două case...

Vezi cine vrea să fie parlamentar de Bucureşti dar are două case la Hollywood

Cei 80 de candidaţi ai USL şi ARD care şi-au depus candidatura pentru un mandat de parlamentar într-un colegiu din Bucureşti deţin împreună 113 apartamente,
50 de case de locuit şi 25 de case de vacanţă, potrivit declaraţiilor de avere.

 
Candidaţii care vor să obţină un mandat de parlamentar la alegerile din 9 decembrie şi-au depus la Biroul Electoral Municipal declaraţiile de avere. Potrivit datelor centralizate de Mediafax, situaţia averilor cumulate ale candidaţilor celor două forţe politice importante este foarte apropiată. Astfel, candidaţii ARD Bucureşti deţin împreună 57 de apartamente, 28 de case de locuit şi 14 case de vacanţă, în timp ce reprezentanţii USL au 56 de apartamente, 22 de case de locuit şi 11 case de vacanţă.

În ceea ce priveşte ARD, cel care iese în evidenţă este Dan Cristian Popescu, vicepreşedintele Forţei Civice, care candidează într-un colegiu din sectorul 2. Acesta deţine două case de vacanţă în SUA, la Hollywood, el mai având cinci apartamente şi o casă de locuit în Bucureşti. Tot din partea ARD, Sandra Pralong (PNŢCD), care vrea să câştige un post de senator în Capitală, deţine cinci apartamente, unul în New York, unul în Lausanne (Elveţia), unul în Constanţa şi două în Bucureşti.

Candidaţii USL nu se lasă mai prejos. Astfel, Călin Popescu Tăriceanu, care candidează în sectorul 1 al Capitalei, are patru apartamente şi o casă de vacanţă, iar Gabriel Oprea (UNPR), care candidează în sectorul 3,  are două apartamente, trei case de locuit şi două case de vacanţă.

Becali nu are nici o casă în acte

Dintre candidaţii USL, cinci nu deţin nici o casă, ei lăsând liberă căsuţa corespunzătoare imobilelor deţinute. Aceştia sunt Gabriela Maria Podaşcă, Dan Tudorache, Raluca Cristina Ispir, Mihai Bogdan Diaconu şi Gigi Becali. Acesta din urmă a declarat totuşi că deţine 17 hectare teren intravilan în Bucureşti, mai puţin faţă de 2011, dar şi că a acordat împrumuturi de peste 56 milioane de euro. În ceea ce priveşte candidaţiii ARD, doar trei dintre aceştia, respectiv Silviu Văduva, Iulian Mihai Anghel şi Augustin Minel Ofiţeru, nu au menţionat nici o casă în declaraţia de avere. 

Datoriile unui fost premier

Unii candidaţi ies în evidenţă nu atât prin avere, cât mai ales prin datoriile pe care le au. Astfel, Victor Ciorbea, candidat la Senat din partea USL, are datorii de 1.305.000 de euro provenite dintr-un credit personal, trei credite ipotecare şi un contract de împrumut, potrivit declaraţiei de avere depusă la BEM. Ciorbea declară venituri obţinute din avocatură de 380.710 lei anual, o sumă similară obţinând şi soţia sa, tot din avocatură.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă