19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportVacaroiu l-a scutit de suspendare

Vacaroiu l-a scutit de suspendare

Procurorii Parchetului General au inceput in 27 aprilie a.c. urmarirea penala impotriva ministrului Comunicatiilor Zsolt Nagy.

Procurorul-sef, Laura Kovesi, l-a informat oficial pe presedintele interimar Nicolae Vacaroiu de inceperea anchetei penale in cazul unui membru al Guvernului. Conform Legii 115/1999 a raspunderii ministeriale, in cazul in care s-a inceput urmarirea penala fata de un ministru, presedintele Romaniei poate dispune suspendarea lui din functie.
Ministrul Zsolt Nagy nici nu se gandeste sa demisioneze, declarand ca este nevinovat si ca nu exista motive pentru a demisiona. "Voi sta la dispozitia anchetatorilor", a declarat, sec, ministrul Nagy.
Conform purtatorului de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Andrei Alexandru, ministrul Zsolt Nagy nu va fi suspendat din functie. "Daca in timpul anchetei vor aparea dovezi noi care sa-l incrimineze pe Nagy, atunci problema ramanerii in functie va fi reanalizata", a declarat Andrei Alexandru.
Ministrul Comunicatiilor este cercetat in asa-numitul dosar al privatizarilor strategice. El este acuzat de actiuni care aduc atingere sigurantei nationale. Nagy ar fi avut, printre altele, sarcina de a verifica daca membrii grupului condus de bulgarul Stamen Stancev sunt monitorizati in ceea ce priveste convorbirile telefonice. Mai mult, in referatul procurorilor se arata ca ministrul, "prin acte de complicitate intelectuala si materiala, a facut posibila realizarea scopului tintit de gruparea infractionala organizata cu caracter transnational".
Ministrul Nagy este asteptat luni la sediul Parchetului instantei supreme pentru a i se prezenta invinuirile in dosar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă