18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportUPDATE. VIDEO. UDMR vrea să intre la guvernare. Cere Mediul, Cultura şi...

UPDATE. VIDEO. UDMR vrea să intre la guvernare. Cere Mediul, Cultura şi un post de vicepremier

UPDATE: Şeful CJ Harghita, Borboly Csaba, susţine că UDMR nu ar trebui sa intre la guvernare, deoarece e un guvern pentru şase – şapte luni, iar tot ce ar obtine acum se poate anula dupa alegerile prezidentiale din noiembrie, conform Hotnews.

Maghiarii ar fi solicitat doua ministere plus o functie de vicepremier dar au pus si conditii politice: retragerea statului roman din procesele impotriva primarilor care au arborat steagul secuiesc, adoptarea unui act normativ care sa legalizeze utilizarea simbolurilor locale in institutii publice si infiintarea liniei maghiare la Universitatea din Targu Mures.

UDMR vrea reluarea negocierilor pentru Legea regionalizării şi mai mulţi bani pentru autorităţile locale, a precizat vicepreşedintele UDMR Laszlo Borbely, la B1 TV. 

”Încă trăim într-un stat mult prea centralizat şi cred că ar fi bine pentru autorităţile locale, dar, desigur, vom discuta cu colegii.

Din câte ştiu eu, dl Voiculescu nu are nici o funcţie în Partidul Conservator. Se fac multe declaraţii politice, acum vorbim de un protocol guvernamental”, a punctat Laszlo Borbely.

”Noi discutăm cu USD, nu cu dl Voiculescu”.

”Nu ne cramponăm de funcţiile de miniştri, dar cred că am demonstrat că ne facem bine treaba în fruntea unor ministere importante”, a mai precizat vicepreşedintele UDMR.

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/25c58cb4e8fb7e09677870f9ffc5bd97/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

UDMR a acceptat să intre la guvernare, conform unor surse citate de B1 TV.

Maghiarii cer Ministerul Culturii, Ministerul Mediului şi un post de vicepremier.

Kelemen Hunor va primi, mâine, mandat din partea UDMR, pentru a negocia cu PSD.

Citeşte şi: Ponta alimentează gruparea Tăriceanu

PSD va semna luni, dacă negocierile decurg favorabil, două acorduri pentru susţinerea noului Guvern, respectiv cu grupul minorităţilor naţionale, la ora 15.00, şi cu UDMR, la ora 15.30, urmând ca noul Cabinet să fie prezentat la ora 17.00, la Parlament, a anunţat liderul PSD, premierul Victor Ponta, conform Mediafax.

 Citeşte şi: UDMR. Marko Bela: Fără noi nu e reformă în ţară, nu există progres

Dacă negocierile cu UDMR decurg cu bine, luni semnăm două acorduri pentru noul Guvern – unul cu grupul minorităţilor şi altul cu cei de la UDMR”, a spus Ponta.El a precizat că, după semnarea celor două acorduri, va prezenta noul Cabinet şi lista de miniştri.

 

Cele mai citite

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă