33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportUPDATE. Maria Grapini pleacă de la minister ca să ajungă europarlamentar

UPDATE. Maria Grapini pleacă de la minister ca să ajungă europarlamentar

UPDATE. Preşedintele PC, Daniel Constantin, a confirmat, joi, că ministrul turismului Maria Grapini este una din propunerile partidului la alegerile europarlamentare, la care PC va participa pe o listă comună alături de PSD şi UNPR.

“Biroul Politic s-a întrunit într-un format restrâns şi a validat propunerea ca la alegerile europarlamentare PC să participe, pe o listă comună, alături de PSD şi UNPR. Suntem consecvenţi ideii că ar trebui să avem liste comune şi la alegerile europarlamentare, înţeleg că există totuşi opinii divergente în partidul celorlalţi aliaţi şi din acest punct de vedere noi am validat această propunere, cel puţin pentru acest moment, vom vedea şi dacă PNL se va alătura sau nu acestei liste”, a precizat Daniel Constantin, după şedinţa Biroului Politic al PC.

El a arătat că Biroul Politic al partidului a validat două propuneri pentru europarlamentare pentru un loc eligibil fiind propusă Maria Grapini, iar a doua propunere fiind preşedintele organizaţiei Prahova, Laureţiu Rebega.

“De asemenea, am validat două propuneri ale PC, ţinând cont şi de recomandările pe care le-am discutat, în cadrul restrâns, pentru cei care trebuie să facă parte din această listă. Prima propunere este Maria Grapini şi cea de-a doua propunere este preşedintele Organizaţiei Prahova, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Laurenţiu Rebega. Aşa cum am discutat există o propunere pentru un loc eligibil şi cea de-a doua propunere probabil că pentru toate cele trei partide va fi un loc la bătaie, un loc la limită astfel încât toate cele trei partide să tragă puternic în această campanie pentru a maximiza scorul”, a adăugat Daniel Constantin.

Surse din PC au declarat miercuri pentru Mediafax că Maria Grapini va fi retrasă de Partidul Conservator din postul de ministru delegat pentru IMM şi Turism pentru a candida la alegerile europarlamentare din luna mai, urmând să părăsească Guvernul cel mai târziu în luna martie.

Decizia va fi anunţată joi, în şedinţa Biroului Permanent al Partidului Conservator, au menţionat sursele.

Contactată de România liberă, şefa de cabinet a Mariei Grapini, Viorica Moraru a spus că nu ştie nimic despre plecarea şefei sale de la minister şi că nu este pentru prima dată când această informaţie apare în presă, dar că, anterior, Maria Grapini a infirmat-o.

La rândul său, Bogdan Ciucă, purtătorul de cuvânt al Partidului Conservator (PC), a precizat că nu s-a discutat în partid pe această temă însă, mâine se întruneşte Biroul Politic al PC, iar discuţiile rămân deschise.

Maria Grapini ocupă postul de ministru din decembrie 2012.

Ea a absolvit Institutul Politehnic “Gheorghe Asachi” din Iaşi, Facultatea de Textile, specializarea “Tehnologia Mecanică a Filării şi Ţeserii”.

Până în anul 1989 a lucrat la I.T.Garofiţa Timişoara.

În septembrie 1989 a devenit inginer şef la fabrica de confecţii “13 Decembrie” din Timişoara. Din ianuarie 1990, a fost director general al Pasmatex Timişoara, iar din 1998 este acţionarul principal al grupului de firme Pasmatex.

Maria Grapini a fost preşedintele Asociaţiei Femeilor Antreprenor din România, preşedintele Federaţiei Patronale din Industria Uşoară, vicepreşedinte UGIR 1903 şi membru în Consiliul Naţional al Exportatorilor.

Totodată, din 2006, Grapini este preşedintele organizaţiei judeţene Timiş a PC şi vicepreşedinte la nivel naţional al Partidului Conservator.

Cele mai citite

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...

Cod galben de caniculă şi disconfort termic, luni şi marţi, în mai multe judeţe ale ţării

Meteorologii au emis avertizare de caniculă şi disconfort termic pentru mai multe judeţe ale ţării, valabilă luni şi marţi, când temperaturile vor fi ridicate....

Ministerul Finanțelor lansează pe 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație

Ministerul Finanțelor lansează marți, 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație. „Recurența cu care investitorii revin către emisiunile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă