12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportUNPR negociază la nivel central şi local posibile alianţe pentru alegerile locale

UNPR negociază la nivel central şi local posibile alianţe pentru alegerile locale

Preşedintele UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat, sâmbătă, la Craiova, că atât la nivel central, cât şi la nivel local se negociază posibile alianţe pentru alegerile locale cu partidele din coaliţie, pe judeţe, relatează agenţia de ştiri Mediafax.

Diaconescu a precizat că nu în toate regiunile “situaţiile între partidele politice sunt uşor de armonizat”, însă “există voinţă politică la nivel central”.

“Nu există un răspuns categoric în acest moment într-un sens sau altul. Noi am lăsat libertatea totală organizaţiilor pentru a se poziţiona şi ţinem foarte mult seama de evaluările dânşilor, dar până nu parcurgem întregul proces de dialog la nivel regional. Sunt situaţii în care poziţiile sunt destul de greu de armonizat, dar există voinţă politică la nivel central pentru o colaborare cât se poate de adecvată, dar fără a afecta nici mesajul sau identitatea unuia sau altuia dintre partide. Eu cred în sensul colaborării la nivel naţional, dar este posibil să existe şi excepţie, însă nu este nimic anormal în politica ce este cât se poate de dinamică”, a declarat Diaconescu.

Tot sâmbătă, la Craiova, vicepreşedintele UNPR Gheorghe Bică, resposabilul partidului pentru regiunea Oltenia, afirma că la alegerile locale din iunie UNPR şi-a propus să obţină un scor de cel puţin zece la sută.

“Noi ne-am propus pentru alegerile locale un scor de cel puţin zece la sută, noi sperăm ca în regiunea Oltenia, unde UNPR are foarte mulţi militanţi, să obţină un scor peste media din ţară şi suntem convinşi şi încrezători că putem să realizăm acest lucru”, afirma vicepreşedintele UNPR Gheorghe Bică.

La întâlnirea UNPR de la Craiova au participat 56 de primari din Oltenia, din judeţul Dolj fiind prezenţi 12.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă