18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportUn nou ultimatum pentru Geoana

Un nou ultimatum pentru Geoana

» Baronii PSD i-au pus conditii vineri noaptea lui Mircea Geoana: ori renunta la relatia PSD-PNL, oficial – prin depunerea unei motiuni de cenzura –, ori partidul renunta la el. Geoana inclina sa aprobe depunerea motiunii-sperietoare.

» Liderii Consiliilor Judetene membri PSD s-au acuzat si intre ei pe motiv de sume diferite primite de la Guvern.

» Geoana a confirmat ieri planul PSD: "Aceasta ambiguitate a relatiei cu PNL nu ne face bine si trebuie curmata".

La etajul 14 al hotelului Riviera din Mamaia, baronii PSD l-au incoltit vineri noaptea pe insusi presedintele partidului, Mircea Geoana, recent intors din America. Geoana a venit de urgenta la discutia de noapte a sefilor de Consilii Judetene dupa ce fusese informat telefonic de un apropiat ca i se pregateste o surpriza neplacuta. Potrivit unor surse din conducerea PSD, dupa sedinta oficiala a Uniunii Presedintilor de Consilii Judetene, cei 12 sefi de Consilii Judetene ai PSD, in frunte cu Marian Oprisan, Nicusor Constantinescu si Liviu Dragnea, planuiau sa il someze pe Geoana sa rupa relatia cu PNL, decisi sa mearga pentru acest obiectiv pana la amenintarea cu pierderea functiei. Unul dintre participantii la discutie – care a durat pana la ora patru dimineata – l-a sunat pe Geoana si l-a avertizat ca se pregateste "un complot".

 

Asa ca acesta a sosit de urgenta la hotelul unde erau baronii, insotit de secretarul general al PSD, Titus Corlatean, si de vicepresedintele Victor Ponta, aflati in concediu pe litoral. In cadrul discutiei aprinse, presedintele partidului s-a declarat "deranjat" ca "este lucrat pe la spate". Liviu Dragnea, seful presedintilor de CJ, i-a dat replica lui Geoana, spunand ca si baronii sunt deranjati de faptul ca acesta "are informatori" in randurile lor. "A fost o discutie foarte tensionata, i-au pus lui Geoana problema foarte dur: PNL pa!", ne-au relatat sursele citate. Liderii judeteni ai partidului sunt indignati in continuare de faptul ca, asa cum spun ei, sustinerea Guvernului Tariceanu nu le aduce nici un profit, in ciuda faptului ca aproape saptamanal Cabinetul PNL-UDMR aloca fonduri administratiei locale, in special celei aflate in subordinea PSD.

 

De altfel, Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, a declarat dupa discutia cu Geoana ca "nu se mai poate cu acest guvern Tariceanu II", pe motiv ca "a repartizat 44 de miliarde de lei in mod discretionar". Baronii i-au pus lui Geoana in vedere sa il lase pe Tariceanu din brate si, in prima zi a sesiunii parlamentare ordinare care va incepe in septembrie, sa depuna motiune de cenzura pentru demiterea Guvernului PNL-UDMR. De asemenea, cei 12 lideri locali i-au cerut lui Geoana sa renunte la serviciile "sfetnicului" Viorel Hrebenciuc, pe care l-au acuzat ca nu a negociat "cum trebuie" cu liberalii. Respectiv ca nu le-a cerut acestora suficienti bani.
Problema banilor ii framanta atat de tare pe baronii PSD incat, dupa ce s-au certat cu Geoana, s-au certat si intre ei, reprosandu-si unii altora ca exista colegi ai lor care au primit mai multi bani de la Guvern. Din aceasta cauza, Marian Oprisan a avut o ciocnire cu Liviu Dragnea, spunandu-i acestuia ca este "un golan!".

PSD nu are acelasi drum cu PNL

Mircea Geoana le-a promis baronilor ca maine, la Bran, la intalnirea liderilor PSD, se va lua o decizie in privinta depunerii unei motiuni de cenzura. Ieri, intr-un interviu, Geoana declara ca succesele PSD "sunt umbrite de perceptia ca sustine un guvern slab si nepopular, fiind asociati in mentalul public la actul guvernarii". "Aceasta ambiguitate a relatiei cu PNL nu ne face bine si trebuie curmata. PSD nu are acelasi drum cu PNL", a spus Geoana. Pesedistii nu stiu ce vor face dupa o posibila demitere a Guvernului PNL-UDMR, insa baronii partidului i-au spus presedintelui lor ca "orice alta varianta e mai buna decat situatia actuala". La adunarea pesedista de la Bran va participa insa si Viorel Hrebenciuc, cel care va avea misiunea sa-i convinga pe colegii sai suparati sa astepte ca Tariceanu sa pluseze la masa negocierilor, sforarul social-democratilor fiind convins ca liberalii vor ceda.

Cele mai citite

Înțelepciunea din Sinai: Moștenirea Creștină a Mănăstirii Sfânta Ecaterina

În sălbăticia îndepărtată și stâncoasă a Peninsulei Sinai din Egipt se află o țară cu o importanță istorică și spirituală imensă pentru cele trei...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...
Ultima oră
Pe aceeași temă