14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportUdrea: Două poduri peste Prut, din fonduri nerambursabile

Udrea: Două poduri peste Prut, din fonduri nerambursabile

Ministrul Elena Udrea a anunţat, astăzi, la Sulina, că România şi Republica Moldova au convenit construirea a două poduri peste Prut, la Nisporeni şi Leova, relatează NewsIn, citând UNIMEDIA.

Banii vor proveni din fondurile nerambursabile în valoare de 100 de milioane de euro alocate Chişinăului de Bucureşti.

Ministrul Turismului a mai afirmat că Republica Moldova şi România colaborează insuficient în domeniul turismului şi a arătat că sunt în plan multe proiecte, dar nu atât de multe se realizează.

“Printr-o decizie comună a celor două Guverne, putem dezvolta proiecte comune, trebuie doar ca hotărârile să fie transpuse în practică. Noi ne întâlnim, ne pupăm şi nimic nu facem. Proiectele mor cu anii. Trebuie să depăşim această etapă şi să trecem la lucruri concrete”, a declarat ministrul turismului şi dezvoltării regionale, relatează UNIMEDIA.

Ministrul Elena Udrea a mai spus că cele două ţări ar trebui să semneze un protocol şi “să se apuce de treabă”.

Ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale a participat, astăzi, la Sulina, la tabăra pentru copii şi tineri etnici români din afara graniţelor, organizată în fiecare an, sub patronajul Preşedinţiei. Evenimentul este organizat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni şi poartă denumirea “Comunităţi româneşti, identitate europeană”.

Acordul de finanţare nerambursabilă dintre România şi Republica Moldova, în valoare de 100 milioane de euro, oferit de Bucureşti Chişinăului pe durata următorilor patru ani, în baza unor proiecte de cooperare bilaterală, a fost semnat în 27 aprilie 2010, la Bucureşti, cu ocazia unei vizite a fostului preşedinte interimar Mihai Ghimpu. Forma iniţială a Acordului a fost modificată în septembrie 2010 printr-un protocol adiţional care prevedea introducerea unui nou domeniu de cooperare – asistenţa umanitară în caz de urgenţă – astfel încât din valoarea de 25 milioane de euro pentru primul an, o sumă de 8 milioane de euro să fie disponibilă pentru materiale de construcţie destinate zonelor afectate de inundaţiile care au afectat Republica Moldova în vara anului trecut.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă