16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportUdrea:Ce s-a întâmplat la Iaşi pare un act cabotin;am auzit lozinci specifice...

Udrea:Ce s-a întâmplat la Iaşi pare un act cabotin;am auzit lozinci specifice lui Ponta şi Antonescu

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, susţine, într-o postare pe blogul personal, că ceea ce s-a întâmplat, luni, la Iaşi, cu un cor compact şi bine delimitat de pensionari militari, “pare mai degrabă un act cabotin”, ea precizând că a auzit lozinci politice specifice lui Ponta şi Antonescu, informează Mediafax.

“De 1 Decembrie, îi uram României să fie iubită de cetăţenii săi. Astăzi, la Iaşi, de Ziua Unirii Principatelor, o parte dintre cetăţenii României au ales să strige împotriva preşedintelui legitim ales şi să acopere astfel Imnul Naţional. Semn cu atât mai rău cu cât acei oameni, ca militari, au făcut un jurământ de credinţă să apere Patria şi toate simbolurile sale, printre care şi Imnul Naţional”, scrie Udrea pe blog, într-o postare intitulată “Cum s-a încercat confiscarea Unirii”.

Ea precizează că, de-a lungul vizitelor sale de lucru prin ţară, a întâlnit şi în alte rânduri români nemulţumiţi de măsurile pe care Guvernul le-a luat în ultimii doi ani, menţionând că, de altfel, chiar pe blog a împărtăşit unele dintre discuţiile pe care le-a purtat cu aceştia, admiţând că multe dintre reproşurile lor erau întemeiate.

“În toate aceste discuţii, sentimentul pe care l-am avut a fost cel al autenticităţii. Ceea ce s-a întâmplat însă astăzi la Iaşi, cu un cor compact şi bine delimitat de pensionari militari, pare mai degrabă un act cabotin. Nu o să mă feresc să o spun: am auzit lozinci politice specifice discursului din ultima perioada al domnilor Ponta şi Antonescu”, adaugă Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului menţionează că a ajuns la Iaşi încă de duminică pentru a inaugura un proiect regional finanţat prin fonduri europene, iar seara a participat la gala elitelor ieşene.

Udrea relatează că a fost pe stradă şi a întâlnit cetăţeni cu care a stat de vorbă civilizat. Ea adaugă că ştia de câteva zile că PSD şi PNL vor să organizeze “mişcări de stradă” în timpul festivităţii de luni, dar că a ales să vină, cu atât mai mult. Ea mai spune că toată ziua de duminică a primit informaţii despre autobuzele care urmau sa aducă “protestatarii celor două partide”.

“Chiar ne temeam de apariţia violenţelor. Am decis să îl sunăm pe preşedinte şi să îi recomandăm să nu mai vină, mai ales că ieri (duminică – n.r.), la ora 22.00, era încă la Cotroceni. Nici nu a vrut să audă, dar ne-a recomamdat nouă să nu participăm!”, susţine Udrea.

Elena Udrea mai scrie că nu ar fi renunţat “pentru nimic la onoarea de a reprezenta într-un astfel de moment Guvernul României”. “Sentimentul conştiinţei curate pentru buna credinţă a acestui Guvern şi a preşedintelui ţării l-am simţit şi mai acut în timpul manifestaţiei, pe măsură ce vedeam mârşăvia celor doi care se erijau în personaje providenţiale pentru nemulţumiţii din Piaţă. Amândoi, atât de vocali altfel, au dat încă o dată dovadă de lipsă de onoare şi bărbăţie, încercând să ascundă faptul că regizaseră întregul moment”, adaugă ea.

Elena Udrea precizează că nu spune că nemulţumirea unora dintre manifestanţi nu era justificată. “Din păcate însă, am avut de-a face cu un act de manipulare, în care nişte politicieni care vorbesc despre interesele României de o manieră ritoasă s-au transformat în instigatori ai mulţimii”, mai scrie ea.

“Îmi aduc aminte de 1 Decembrie 2009, Piaţa Operei din Timişoara, când aceleaşi partide politice au încercat să confişte Revoluţia Română. Atunci, semnau un protocol de susţinere a candidatului Geoană, cu binecuvântarea primarului Ciuhandu. Astăzi, aceiaşi oameni politici au încercat să confişte Unirea Principatelor, anunţându-şi din nou mariajul politic de cumetrie. Ca printr-un miracol, în ziua în care pensionarii militari vorbeau despre dezbinarea adusă de politicieni, cele două partide de opoziţie se unesc „în cuget şi simţiri”. A trecut doar un an şi aproape două luni, dar istoria politică se repetă. Aceşti politicieni nu au învăţat nimic şi nu s-au schimbat deloc. Ei nu au principii, dar la nevoie încearcă să acapareze şi să se folosească de simbolurile naţionale”, mai scrie Elena Udrea.

Ea adaugă că, în tot acest timp, Realitatea Tv şi Antena 3 au încercat să facă o nouă mică “Revoluţie în direct”.

“24 ianuarie 2011 rămâne şi ziua în care un sondaj de opinie (CSCI) stropeşte cu „apă vie” peste personajul politic Adrian Năstase, pe care ni-l prezintă ca posibil viitor preşedinte al României, care, de bună seamă, „va înfăptui unirea cea adevărată”, alături de Ponta, premierul-salvator. Anii pe care i-am petrecut în politică m-au învăţat să nu cred în coincidenţe. Cred că asistăm la o nouă ofensivă mediatică şi politică împotriva instituţiilor statului de drept. La o tentativă disperată de a prezenta Guvernul şi Preşedinţia ca fiind sub asediu popular şi de a justifica astfel Alianţa Împotriva Firii PSD-PNL-Antena 3-RealitateaTv. S-au săturat şi ei să se mai ascundă”, susţine ministrul Dezvoltării.

În încheiere, Elena Udrea le urează românilor să fie uniţi, pentru că numai aşa vor putea călca pe drumul cel bun.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, luni dimineaţă, la manifestările organizate la Iaşi de Ziua Unirii Principatelor, el fiind huiduit puternic şi fluierat de mulţime încă de când şi-a făcut apariţia în Piaţa Unirii, atât în momentul în care i-a fost prezentat onorul şi a fost intonat imnul de stat, cât şi pe parcursul discursului pe care l-a ţinut în faţa celor peste o mie de persoane. Şi miniştrii Teodor Baconschi şi Elena Udrea au fost huiduiţi.

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă