18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportUDMR-istii oscileaza

UDMR-istii oscileaza

Majoritatea liderilor UDMR din teritoriu asteapta o decizie a formatiunii pentru a-si exprima sprijinul deschis pentru unul dintre cei doi candidati in turul doi al alegerilor prezidentiale. Multi dintre ei nu-si ascund insa preferinta pentru Traian Basescu sau, dimpotriva, pentru Mircea Geoana. "Practic, am de ales intre Elena Udrea si Marian Vanghelie", considera viceprimarul UDMR din localitatea Feleacu, Samu Jakabffy Barna.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Attila Laszlo, a declarat ieri ca este prematur sa spuna pe cine va sprijini in turul doi al prezidentialelor. "Maine (n.r. – azi), presedintii de filiale judetene ale UDMR au fost convocati la o intalnire, pentru a lua o decizie", s-a rezumat sa spuna Attila Laszlo. In schimb, viceprimarul UDMR din localitatea Caianu, Francisc Farkas, a declarat ca va sustine in turul doi al prezidentialelor "pe oricine in afara de Basescu, care nu-i suficient de serios pentru o asemenea functie, de presedinte". La randul sau, viceprimarul UDMR din Calarasi, Iuliu Szell, stie deja cum va actiona in turul II. "Eu ma voi duce cu Basescu, pentru ca nici nu m-o ajutat, nici nu m-o taiat", a spus acesta.

 

In schimb, viceprimarul comunei Cojocna, stefan Balog, afirma ca nu ii place nici unul dintre candidatii ramasi in cursa, insa in ultima instanta l-ar prefera pe Geoana, pentru ca "Basescu face numai ce vrea dansul". Samu Jakabffy Barna, viceprimarul comunei Feleacu, este mai transant. "Practic, am de ales intre Elena Udrea si Marian Vanghelie", a declarat acesta. Nici viceprimarul comunei Mica, stefan Leczfalvi, si nici primarul comunei Savadisla, Andrei Tamas Gebe, nu au vreo preferinta in privinta sprijinului pentru unul dintre candidati. Aceeasi parere o au si primarul din Sancraiu, Andrei Poka, dar si viceprimarul din Tureni, Ileana Colosvari.
In judetul Mures, liderii UDMR sunt rezervati in a-si exprima optiunea. "Un primar adevarat nu face politica, face administratie", a declarat ieri edilul UDMR din Reghin, Andras Nagy. Acesta a recunoscut insa ca va avea in vedere si decizia formatiunii sale politice in privinta sprijinului acordat unuia dintre candidati. 

 

Mai disciplinati, primarii maghiari din Bihor spun ca ei se vor supune fara comentarii hotararii luate de partid. "Decizia se va duce la nivel inalt. Nu sunt in masura sa spun pe cine vom sprijini pentru ca nu stim inca decizia miniparlamentului UDMR. Am incredere ca oamenii alesi in UDMR vor lua o decizie buna", a declarat ieri primarul de Salonta, Laszlo Torok.
In judetele Covasna si Harghita, candidatul UDMR a obtinut 52,7%, respectiv 71,23%, fiind urmat de Traian Basescu, cu 19,77% in Covasna si cu 12,70% in judetul Harghita. In ambele situatii, Mircea Geoana s-a clasat abia pe locul III. Una dintre cauzele scorului restrans obtinut de Kelemen Hunor, de numai 4 procente, fata de 6% la alegerile precedente poate fi tocmai politica de aliante a UDMR.

Cele mai citite

Un bărbat dintr-o localitate de lângă Timișoara a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat

Un bărbat de 53 de ani din localitatea Giarmata-Vii, limitrofă municipiului Timişoara, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, sâmbătă, după ce s-a...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă