16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportUcraina s-a calificat la EURO 2020. Anglia, pas uriaș spre turneul final

Ucraina s-a calificat la EURO 2020. Anglia, pas uriaș spre turneul final

Ucraina s-a impus prin golurile marcate de Iaremciuk şi Iarmolenko, lusitanii punctând prin vedeta Cristiano Ronaldo, din penalty, după eliminarea lui Stepanenko. Ronaldo a marcat cu acest prilej golul cu numărul 700 din carieră şi al 95-lea la naţională. 

Astfel, Ucraina s-a alăturat altor patru echipe calificate, Belgia, Italia, Polonia şi Rusia.

Anglia a făcut și ea un pas uriaş spre turneul final, după victoria la scor cu Bulgaria, 6-0 la Sofia. Rashford, Barkley (două), Sterling (două) şi Kane au marcat golurile echipei antrenate de Gareth Southgate. Plamen Iliev (ex-Astra Giurgiu) a fost în poarta gazdelor. Gheorghi Sarmov (ex-ACS Poli Timişoara) a intrat la pauză la bulgari.

Kosovo a trecut de Muntenegru cu 2-0 şi păstrează şanse de calificare.

Serbia a obţinut o victorie la limită în Lituania, 2-1, prin ”dubla” lui Mitrovic, şi rămâne în cursa pentru calificare. Linas Klimavicius (Dinamo Bucureşti) a fost integralist la baltici. Atacantul Deyvidas Matulevicius şi portarul Vytautas Cerniauskas, foşti jucători în România, au fost titulari la gazde.

Campioana mondială Franţa a terminat nedecis cu Turcia, 1-1, pe teren propriu. ”Les Bleus” au deschis scorul în minutul 76, dar turcii eu egalat după doar şase minute, prin Kaan Ayhan.

Islanda a învins Andorra cu 2-0, Sigthorsson egalând recordul de goluri la naţională al lui Eidur Gudjohnsen, cu 26 de reușite.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...
Ultima oră
Pe aceeași temă