33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportTurcan: Mai mulţi parlamentari PDL consideră că se impune o restructurare reală...

Turcan: Mai mulţi parlamentari PDL consideră că se impune o restructurare reală a aparatului central

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat, joi, pentru Mediafax, că mai mulţi parlamentari democrat-liberali “consideră că se impune o restructurare reală a aparatului central”, arătând că nu există o decizie în acest sens.

“Mai mulţi colegi din Colegiul Director şi din grupul parlamentar al PDL consideră că se impune o restructurare reală a aparatului central. Până acum, nu există o decizie în acest sens, urmând ca primul-ministru să hotărască şi, eventual, să propună un proiect de reformă a administraţiei centrale”, a precizat Turcan.

Problema restructurării Guvernului ar putea fi decisă după moţiunea de cenzură, deoarece un vot clar împotriva acesteia ar putea să-l determine pe Emil Boc să vină în faţa Parlamentului cu un Cabinet cu mai puţine ministere.

Surse din PDL au confirmat pentru NewsIn posibilitatea restructurării guvernului Boc, însă discuţiile concrete privind modul reconfigurării întregii administraţii centrale vor fi demarate de-abia după votul dat moţiunii de cenzură a PSD. “S-a ridicat în partid problema acestui mod de acţiune al Guvernului. Însă acum discuţia este prematură, subiectul va fi de actualitate după votul de marţi”, a spus un lider al PDL.

Pe de altă parte, problema este de actualitate în interiorul PDL, fiind ridicată atât în cadrul grupurilor parlamentare şi în ultimul Colegiu Director, cât şi la întâlnirea parlamentarilor democrat-liberali cu preşedintele Traian Băsescu. “S-a vorbit şi de restructurare şi de remaniere, dar despre aceasta din urmă s-a decis că nu este cazul. În ceea ce priveşte, restructurarea a rămas ca preşedintele Emil Boc să anunţe dacă şi cum se va face”, a declarat un alt democrat-liberal.

Cele mai citite

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...
Ultima oră
Pe aceeași temă