13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportTraian Băsescu susține că magistrații și politicienii duc o luptă crâncenă: “Miza...

Traian Băsescu susține că magistrații și politicienii duc o luptă crâncenă: “Miza este puterea; singura soluție – un dialog cinstit”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a postat un comentariu pe contul său de Facebook în care afirmă că magistrații și politicienii duc o luptă crâncenă, iar semnele aceste lupte sunt modificăle codurilor penale și legea princind grațierea.

”În aceste zile, s-a declanşat o luptă crâncenă între magistraţi (în mod deosebit procurori) şi politicieni. Nu va duce nicăieri o astfel de bătălie decât poate la decredibilizarea unora sau a altora ori a ambilor combatanţi”, a scris, pe Facebook, Traian Băsescu.

Fostul președinte mai spune că magistrații sunt obligați să implementeze politica penală făcută de Guvern și Parlament, dar dă dreptate celor care susțin că proiectele de ordonanță sunt făcute “cu dedicație”.

”Cert este că, şi la unii, şi la alţii, se văd aproape transparent interesele. Magistraţii vor să-i ţină în lesă pe politicieni arătându-le cătuşele şi porţile închisorilor cu ani grei de puşcărie, în timp ce politicienii vor să-şi scoată din puşcării o anume clientelă politică. Înţeleg bine miza fiecărei părţi: PUTEREA”, susţine Băsescu.

Traian Băsescu susține că singura soluție a acestei dispute este crearea unui “dialog cinstit” între cele două părți.

”Soluţia este una singură: dialogul cinstit între cele două puteri, bazat strict pe standarde europene, pe deschidere către un stat de drept funcţional, care pleacă de la premisa că esenţa democraţiei înseamnă respectarea drepturilor fundamentale, pe de o parte, iar, pe de altă parte, respectarea principiului că nimeni nu este mai presus de lege. Iar, în această dispută, trebuie avut în vedere un lucru pe care se sprijină sistemul de drept al statelor democratice civilizate şi anume acela că orice om are dreptul la o a doua şansă (mai ales dacă acoperă dauna). Voi faceţi cum vreţi, eu vă spun doar o părere…”, a încheiat Traian Băsescu.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă