20.3 C
București
miercuri, 11 septembrie 2024
AcasăInternaționalTop 10 cei mai bine plătiți sportivi din 2022 – Lionel Messi, în fruntea clasamentului

Top 10 cei mai bine plătiți sportivi din 2022 – Lionel Messi, în fruntea clasamentului

Lionel Messi este cel mai bine plătit sportiv din lume în anul 2022. Legendarul argentinian a avut parte de un prim sezon dificil la Paris Saint-Germain, după plecarea sa șocantă de la Barcelona, notează The Sun.

Dar a continuat să încaseze bani de la noul său club și de la diverși sponsori. Iar acest lucru îl face să revină în fruntea clasamentului Forbes pentru 2022, după ce a fost pe același loc și în 2019.

Cu toate acestea, Conor McGregor, care a fost liderul de anul trecut, nu se află nici măcar în top 10 de data aceasta,majoritatea câștigurilor sale de 148 de milioane de lire sterline provenind din vânzarea mărcii sale de whisky Proper No. Twelve.

Alte absențe notabile de data aceasta includ perechea de piloți de Formula 1 Max Verstappen și Lewis Hamilton, Naomi Osaka, Tiger Woods, Tyson Fury și Kylian Mbappe.

Așadar, cine sunt sportivii cu cele mai mari venituri din lume în acest moment?

10. Giannis Antetokounmpo – baschet – 66 milioane de lire sterline

„Monstrul grec”, în vârstă de 27 de ani este cel mai tânăr membru al acestui club exclusivist, de fapt, este singurul care are încă 20 de ani. De două ori MVP al lui Milwaukee Bucks se mândrește cu cel mai mare contract din istoria NBA și are o mulțime de sponsori, inclusiv WhatsApp și Google, precum și o platformă NFT și un film biografic Disney+ pe drum.

9. Tom Brady – NFL – 69 milioane de lire sterline

Retragerea de scurtă durată a lui Brady înseamnă că emblematicul fundaș se va întoarce pe teren pentru Tampa Bay Buccaneers în cursul acestui an.

43 de milioane de lire sterline provin din diverse întreprinderi, inclusiv NFT-uri, companii de producție și o marcă de îmbrăcăminte. În plus, are un contract de 307 milioane de lire sterline cu Fox Sports, devenind comentator atunci când se va retrage.

8. Canelo Alvarez – Box – 74 milioane de lire sterline

Poate că tocmai a pierdut al doilea meci al carierei, cu o înfrângere șocantă în fața lui Dmitry Bivol, dar o privire la soldul său bancar îl va impulsiona în curând pe mexicanul de 31 de ani.

Un procent impresionant de 95% din veniturile sale au venit din interiorul ringului datorită a două lupte PPV care i-au adus cel puțin 33 de milioane de lire sterline fiecare – lupta lui Bivol nu a fost inclusă în lista actuală – completate de restaurantul său de taco și de afacerea Hennessy.

7. Roger Federer – Tenis – 74 milioane de lire sterline

Pentru un bărbat de 40 de ani care a câștigat doar nouă meciuri de tenis din februarie 2020  și care în prezent se află pe bancădupă o altă operație la genunchi, Federer se descurcă bine.

Maestrul elvețian este ambasadorul de marcă nr. 1 al sportului mondial, 73,5 milioane de lire sterline din cele 74 de milioane de lire sterline ale sale, provenind de la sponsori precum Uniqlo, Rolex și marca elvețiană de pantofi On.

6. Kevin Durant – Baschet – 76 milioane de lire sterline

Averea eroul de la Brooklyn Nets, în vârstă de 33 de ani, vinedin contracte comerciale și dintr-un imperiu de afaceri, cu 23 de milioane de lire sterline numai pentru că poartă adidași Nike.

Alte surse de venit includ Coinbase, Weepmaps, Boardroom, Thirty Five Ventures, o platformă NFT și un startup de fitness digital.

5. Steph Curry – Baschet – 76 milioane de lire sterline

Niciun jucător din NBA nu a câștigat mai mult în acest sezon pe teren decât Curry – iar această cifră de 38 de milioane de lire sterline nu va face decât să crească după ce a semnat un nou contract uriaș care îi va permite să încaseze aproape 50 de milioane de lire sterline până în 2025-26.

Departe de Golden State, jucătorul în vârstă de 34 de ani are o susținere FTX care include o participație și NFT-uri în trei metaversuri – deși s-a angajat să doneze câștigurile – precum și o companie de producție Unanimous Media.

4. Neymar – Fotbal – 78 milioane de lire sterline

Neymar, în vârstă de 30 de ani, are un salariu de bază de aproximativ 600.000 de lire sterline pe săptămână la PSG, reușind să marcheze doar 12 goluri în toate competițiile în acest sezon și având în palmares doar o medalie de câștigător al Ligue 1.

Dar Forbes spune că mai câștigă în medie încă 500.000 de lire sterline pe săptămână din diverse bonusuri și comisioane la semnătură – plus 20 de milioane de lire sterline din sponsorizări precum Puma, Red Bull, Netflix și din recenta sa lansare a unei mașini electrice în Germania alături de Alica Schmidt.

3. Cristiano Ronaldo – Fotbal – 94 milioane de lire sterline

Este timpul pentru marile lovituri și nu este o surpriză să vedem numele lui Ronaldo chiar printre ele, cu salariul său uriaș de la Manchester United și diversele bonusuri suplimentare.

Aproximativ jumptate din cele 94 de milioane de lire sterline ale jucătorului de 37 de ani au provenit din afara terenului, inclusiv mega-bucks de la Nike, Herbalife și Clear shampoo.

2. LeBron James – Baschet – 99 milioane de lire sterline

Două treimi din cei averea sa provin din alte domenii, inclusiv din participarea la Space Jam, talk-show-ul The Shop, vânzarea participației sale într-o companie de producție și diverse sponsorizări, inclusiv cu Crypto.com.

1. Lionel Messi – Fotbal – 107 milioane de lire sterline

În fruntea clasamentului se află Messi, 34 de ani, care încasează 1,2 milioane de lire sterline pe săptămână doar pentru că este jucător la PSG, odată ce la salariul său monstruos se adaugă și bonusurile – deși se pare că cele 61 de milioane de lire sterline sunt cu 18 milioane mai puțin decât salariul său anual din ultimul an petrecut la Barcelona.

Contractul de 16 milioane de lire sterline cu Socios, alături de faptul că se află pe ștatul de plată al adidas, Budweiser, PepsiCo și Hard Rock International, înseamnă că, deținătorul Balonului de Aur a câștigat aceeași sumă și în afara terenului (45 de milioane de lire sterline) cum câștiga și Ronaldo în 2013.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Creșterea încasărilor din impozitul pe profit, susținută majoritar de noile taxe pe marile companii și bănci

În prima jumătate a anului 2024, creșterea încasărilor din impozitul pe profit a atins 2,8 miliarde lei, însă 2,5 miliarde lei din această sumă...

Au crescut investițiile nete în România

Creșterea față de anul trecut, a fost de 5,6%, în primul semestru și de 5% în cel de-al doilea semestru Potrivit Institutului Național de Statistică,...

Arome și modă: cum îți coordonezi parfumul cu stilul personal

Lumea modei și cea a parfumurilor se întrepătrund adesea, creând o simfonie a stilului personal care poate îmbunătăți semnificativ aura pe care o emani...
Ultima oră
Pe aceeași temă