Thiago Motta, noul antrenor de la Genoa

Fostul internaţional italian de origine braziliană Thiago Motta revine ca antrenor la echipa italiană de fotbal Genoa, la care evoluează portarul român Ionuţ Radu. Acesta îl înlocuiește pe Aurelio Andreazzoli, demis după prestațiile dezamăgitoare ale echipei.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.10.2019 - 16:58

"Sunt foarte emoţionat să mă întorc la Genoa ca antrenor. Este o mare oportunitate şi o onoare, după ce am făcut în urmă cu zece ani", declarat Motta cu ocazia prezentării sale. Fostul mijlocaş a jucat la gruparea genoveză în sezonul 2008-2009, înscriind 6 goluri în 27 de meciuri.

El se află acum la prima sa experienţă ca antrenor al unei echipe profesioniste, având misiunea de a o salva de la retrogradare pe Genoa, ocupanta penultimului loc în Serie A.

Întrebat dacă îşi va pune în aplicare ideile expuse în urmă cu un an, când a afirmat că, în opinia sa "atacantul este primul fundaş, iar portarul primul atacant", adăugând că doreşte să revoluţioneze fotbalul printr-un sistem de joc 2-7-2, Thiago Motta a replicat: "Acela a fost doar modul meu de a încerca să spun că numele nu sunt atât de importante în fotbal".

Motta, care a pregătit anterior echipa Under 19 a clubului Paris Saint-Germain, îl înlocuieşte la Genoa pe Aurelio Andreazzoli, demis după debutul catastrofal de sezon.

Comentarii