21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportTenisSorana Cîrstea, performanța carierei la US Open. Românca luptă mâine pentru un...

Sorana Cîrstea, performanța carierei la US Open. Românca luptă mâine pentru un loc în semifinale

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la US Open, după ce a învins-o pe elveţianca Belinda Bencic, cu 6-3, 6-3.

După 14 ani de așteptare, Sorana Cîrstea este din nou într-un sfert de finală al unui turneu de Grand Slam, după ce în 2009 obținea aceeași performanță pe zgura de la Roland Garros.

Cap de serie numărul 30, Cîrstea nu i-a dat nicio șansă Belindei Bencic și a răzbunat astfel înfrângerea pe care elvețianca i-a administrat-o anul trecut, în turul secund de la Flushing Meadows.

Sorana a început în forţă și a condus rapid cu 5-0, Bencic a răspuns cu o serie de trei game-uri consecutiv câștigate, dar românca nu a cedat și a închis primul set cu 6-3. Cîrstea a început bine şi setul secund, cu break, a avut apoi 2-0 şi 4-1, impunându-se tot cu 6-3.

La interviul acordat la final, românca nu și-a putut stăpâni zâmbetul și a vorbit despre munca depusă pentru a obține aceste rezultate: „Este grozav, mereu am visat să ajung aici și au fost mulți ani cu suișuri și coborâșuri, dar în final munca mereu îți va fi răsplătită, dacă te ții de ea.”

Grație acestui succes, Sorana şi-a asigurat un cec de 455.000 de dolari şi 430 de puncte WTA. În clasamentul în timp real, a urcat patru poziții, până pe locul 26.

În sferturi, jucătoarea noastră va da peste numărul 10 WTA, Karolina Muchova, care a dispus în optimi de chinezoaica Xinyu Wang, cu 6-3, 5-7, 6-1. Cehoaica conduce cu 3-1 în economia disputelor directe cu Cîrstea. Cele două sportive s-au întâlnit ultima dată în luna august a acestui an, când Muchova s-a impus cu 7-5, 6-4, la turneul de la Montreal.

Câștigătoarea acestui sfert va da în semifinale peste învingătoarea duelului dintre letona Jelena Ostapenko și americanca Coco Gauff. Ostapenko a produs surpriza turneului, după ce a eliminat-o în optimi pe marea favorită Iga Swiatek, deţinătoarea trofeului.

Meciul dintre Sorana Cîrstea și Karolina Muchova se dispută astăzi, nu mai devreme de ora 19:00.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Recent eliberat din închisoare, prins în flagrant în timp ce transporta 7 grame de heroină

La data de 26.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au decis reținerea unui individ,...

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica de Florii. Cele mai întâlnite prenume

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de sărbătoarea Floriilor. Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul...

Ciolacu și ceilalți lideri PSD au lansat-o pe Firea spre Primăria Capitalei. Administrația nu trebuie să aibă culoare politică, susține premierul Ciolacu

Senatoarea Gabriela Firea, șefa filialei PSD București, s-a înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei, avându-i alături la acest eveniment...
Ultima oră
Pe aceeași temă