13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportSe cunosc finaliștii de la US Open

Se cunosc finaliștii de la US Open

Novak Djokovic, numărul unu mondial, s-a calificat în finala US Open, învingându-l în cinci seturi, 4-6, 6-2, 6-4, 4-6, 6-2, pe germanul Alexander Zverev, campionul olimpic en titre.

Djokovic (34 de ani) şi-a luat cu această ocazie revanşa în faţa lui Zverev, cel care l-a eliminat în penultimul act al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, răpindu-i astfel sârbului şansa de a deveni primul jucător din istorie care realizează un “Golden Slam”, după germanca Steffi Graf (în 1988).

Campionului sârb, învingător anul acesta la Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon, i-a rămas însă posibilitatea de a câştiga toate cele patru turnee de Grand Slam pe parcursul aceluiaşi sezon şi să doboare totodată recordul istoric de trofee majore, pe care îl împarte în prezent cu elveţianul Roger Federer şi cu spaniolul Rafael Nadal (toţi trei cu câte 20 de titluri de Mare Şlem).

Adversarul lui Novak Djokovic în finala de la Flushing Meadows va fi rusul Daniil Medvedev, al doilea jucător al lumii, care a dispus la rândul său în cealaltă semifinală, cu 6-4, 7-5, 6-2, de canadianul Felix Auger-Aliassime.

Medvedev (25 ani) a atins şi anul trecut semifinalele la US Open, fiind învins de austriacul Dominic Thiem, care a câştigat în final trofeul. Rusul şi-a confirmat de această dată statutul de favorit în faţa tânărului său adversar Auger-Aliassime (21 ani), aflat la prima sa prezenţă în careul de aşi al unui turneu de Grand Slam.

Novak Djokovic conduce cu 5-3 în duelurile directe cu Daniil Medvedev, ultima lor confruntare având loc anul acesta în finala Openului Australiei, câştigată de sârb în trei seturi (7-5, 6-2, 6-2).

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă