13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportTenisRomânia - Serbia 4-0, în play-off-ul Billie Jean King Cup

România – Serbia 4-0, în play-off-ul Billie Jean King Cup

România merge în calificările pentru turneul final al Billie Jean King Cup, după ce a câștigat play-off-ul pentru Grupa Mondială, contra Serbiei, cu scorul de 4-0.

Jaqueline Cristian a asigurat victoria echipei României, sâmbătă, după ce a învins-o în trei seturi pe Lola Radivojevic, cu 7-5, 4-6, 7-5. Meciul a fost unul foarte disputat, echilibrat, în care au abundat erorile neforţate (40 Cristian, 48 Radivojevic). În decisiv, sârboaica a condus cu 4-2, dar Jaqueline Cristian a reuşit să revină şi să egaleze (4-4, 5-5), apoi a salvat două mingi de break la 5-5, impunându-se cu 7-5, după ce Radivojevic a comis două duble greşeli în ultimul ghem.

În meciul de dublu, Monica Niculescu şi Anca Todoni au trecut cu 6-1, 7-6 (7/3) de perechea Katarina Kozarov/Aleksandra Krunic, după o oră şi 36 de minute, iar ultimul meci de simplu nu s-a mai jucat.

Vineri, în primele meciuri de simplu, Gabriela Ruse (26 ani, 125 WTA) a învins-o pe Mia Ristic (17 ani, 353 WTA) cu 7-6 (7/2), 6-3, iar Jaqueline Cristian a dispus de Aleksandra Krunic (30 ani, 689 WTA) cu 7-5, 6-4.

România va evolua în primăvara anului viitor în calificările pentru turneul final al competiţiei, iar Serbia va juca în Grupa I.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă