7.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSportTenisRomânia, înfrângere dramatică cu Slovenia, în Billie Jean King Cup. Tricolorele au...

România, înfrângere dramatică cu Slovenia, în Billie Jean King Cup. Tricolorele au condus cu 2-0

Echipa României de tenis feminin a ratat calificarea la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce a fost învinsă de Slovenia, la Koper, cu scorul de 3-2.

Deși după primele două partide, disputate vineri, conducea cu scorul de 2-0, grație victoriilor obținute de Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, România a fost învinsă de Slovenia în Billie Jean King Cup.

În primul meci de sâmbătă, Ana Bogdan a fost învinsă de Tamara Zidansek, scor 3-6, 7-6, 7-5, în trei ore şi şapte minute, după ce românca a condus cu scorul de 5-2 în setul decisiv. Și Jaqueline Cristian a pierdut, scor 2-6, 4-6, meciul cu Kaja Juvan, într-o oră şi 15 minute, așa încât scorul general al întâlnirii a devenit 2-2.

Meciul de dublu a fost astfel decisiv. Irina Bara şi Monica Niculescu au fost învinse de perechea Kaja Juvan/Tamara Zidansek cu 4-6, 6-2, 6-4, duminică. Inițial, partida a început sâmbătă, dar a fost oprită în primul set, la scorul de 3-3, din cauza ploii. Fetele noastre au reușit totuși să câştige primul set (6-4), dar l-au cedat pe al doilea fără drept de apel, cu 2-6. În decisiv, româncele au avut de două ori avantaj cu break, la scorul de 2-1 şi 3-2, dar nu au reuşit desprinderea. Slovenele au profitat și au întors la 5-3, pentru ca mai apoi să se impună cu 6-4 și să obțină o calificare care după prima zi părea o himeră.

După acest eșec, România va fi nevoită să dispute play-off-ul de menținere în Grupa I Mondială. Printre posibilele adversare ale tricolorelor se numără țări precum Ucraina, Anglia, Belgia, Slovacia sau Polonia.

Cele două echipe se mai întâlniseră anterior doar o singură dată. În anul 2000, Slovenia se impunea cu scorul de 3-0, la Murcia, în Grupa I a zonei Europa-Africane.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...

Vize gratis pentru America. Nu pentru toată lumea, însă

Guvernul intenționează să plătească pentru câteva zeci de mii de bugetari vizele de turism și de afaceri pentru America. Măsura se încadrează în...

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă